Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga d'ensenyament al País Valencià: la revolució groga

Hui hi ha convocada vaga general de l'ensenyament al País Valencià

Sota el lema "Amb aquesta educació Font de Mora dimissió!" la vaga ha estat convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic.

La convocatòria es unitària: sindicats del professorat (STEPV, CCOO i UGT), sindicats d’estudiants, Federació d’Escola Valenciana, Confederació d’AMPEs Gonzalo Anaya, Moviments de Renovació Pedagògica, associacions de directores i directors de primària i secundària i inspecció educativa (ADIDE), etc.

Diego Gòmez (President d'Escola Valenciana) concedia ahir una extensa entrevista a Levante-EMV que podeu consultar al següent enllaç. (és en castellà)

Diferents ciutats com Alzira, Gandia o Xàtiva ja han viscut la darrera setmana mobilitzacions prèvies amb concentracions a les places d'aquestes viles.

A les 19h hi han previstes manifestacions  a Alacant, Castelló i València.  Anirem actualitzant la informació.

28/04/2009 02:32 Educació

fontdemoracaricaturakikyf9La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha decidit convocar una jornada de vaga i el tancament dels centres educatius per al proper dimarts 28 d’abril de 2009.

STEPV, integrant de la plataforma, considera que la convocatòria de vaga està més que justificada, perquè, després de dos mesos de negociacions, els responsables educatius no sols han demostrat la seua incompetència per donar solucions als problemes greus i endèmics de l’ensenyament públic, sinó que han continuat la seua política d’ocurrències i amenaces contra el professorat, d’obertura d’expedients a càrrecs directius, d'atacs contra l'ensenyament públic i d'empitjorament de les condicions laborals del professorat valencià.

Cal recordar que aquesta vaga, després d’un important procés demobilitzacions, va quedar ajornada el passat 15 de desembre de 2008, en acordar unitariament donar l’oportunitat a la Conselleria d’Educació d'obrir un procés de negociació dels 13 punts reivindicatius que possibilitara un canvi real de la política educativa, plena de despropòsits, sense cap planificació i d’insuficients inversions.

Des de la signatura del document de 15 de desembre, s'ha incomplert el calendari, s’ha retardat la negociació i no hi ha hagut cap compromís concret i tangible dels temecartells que ens afecten i ens preocupen.

El Conseller d'Educació i la Secretària Autonòmica continuen mantenint l’ordre d’Educació per a la Ciutadania i volen estendre-la a primària; volen nomenar digitalment els tribunals per a seleccionar la inspecció educativa; no volen negociar un nou Mapa Escolar ni acceptar cap compromís per acabar amb els barracots; no volen aplicar amb un pla de formació per al professorat per a la catalogació lingüística; i tampoc es comprometen a revisar el Decret sobre admissió d’alumnat per garantir una distribució equilibrada de l'alumnat ni s'aposta per mesures reals que eradiquen el fracàs escolar.  Tampoc es comprometen a establir una xarxa pública que atenga l’oferta de places per a 0-3 anys.

Hui hi han previstes també concentracions a les 19 hores als següents punts: ALACANT (Direcció Territorial), CASTELLÓ (Direcció Territorial) i VALÈNCIA (Plaça Manises).

Què reivindiquem

 

  • La constitució immediata d’una xarxa pública per a xiquets i xiquetes de zero a tres anys capaç d'atendre tot l'alumnat en el curs 2009-2010. Creació de 300 places de llengua estrangera que garantesca l'ensenyament eficaç a l'inici del curs vinent en totes les unitats de quatre i cinc anys. Començament i finalització en 2009 d’una negociació amb la Comunitat Educativa d’un noumapa escolar que responga a les noves necessitats d’escolarització. L'adequació de les plantilles reals i necessàries de tots els centres públics d'infantil, primària i secundària a les necessitats educatives actuals, en haver quedat desfassada l’existent, que s’arrossega des de 1997.
  • La catalogació lingüística dels llocs de treball de secundària, prèvia negociació, l'establiment d'un pla de formació del professorat per adquirir la competència lingüística i la garantia de continuïtat de les línies en valencià.
    La modificació del Decret que regula el procés de matriculació i la creació de les comissions estables de matriculació de districte o localitat per garantir una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives especials, de compensació educativa i nouvingut entre tots els centres sostinguts amb fons públics.
  • L'adopció de lesmesures necessàries perquè l’alumnat acabe l’ensenyament obligatori amb les competències bàsiques per a expressar-se correctament en les dues llengües oficials i per a comunicar-se en una llengua estrangera.
    El disseny, l'execució i l'avaluació de l’eficàcia dels programes necessaris per a compensar les deficiències de l’alumnat amb la finalitat que no abandone el sistema educatiu durant les etapes obligatòries i obtinga el títol de Graduat.
  • L'adopció demesuresmotivadores perquè l’alumnat amb titulació de Graduat en Educació Secundària continue realitzant estudis postobligatoris, sobretot, aquells de Formació Professional de Grau Mitjà i Superior necessaris per al desenvolupament econòmic i social sostenible del nostre país.
  • El cessament de totes les persones que desenvolupen funcions d'inspecció amb caràcter temporal per designació directa dels responsables polítics de la Conselleria d’Educació i la convocatòria d'un procés selectiu que respecte escrupulosament els principis de publicitat, igualtat,mèrit i capacitat per accedir al Cos d'Inspecció Educativa.
  • La neutralitatmàxima de l'administració i el fi d'actuacions partidistes encaminades a controlar les juntes directives dels centres escolars.
  • La retirada immediata de l’Ordre d’Educació per a la Ciutadania i la paralització dels processos administratius iniciats contra el professorat o juntes directives.
  • La concessió de beques de transport imenjador escolar per a l'alumnat d’ed. infantil, de batxillerat i de F. Professional i la seua gratuïtat en tot el procés escolar.

 

Per saber-ne més:


Falca de ràdio de la convocatòria de la vaga

Desconvocada la vaga d'ensenyament al País Valencià - Llibertat.cat

Desenes de milers persones rebutgen la politica educativa al PV - Llibertat.cat

Denuncien el tractament informatiu de la manifestació contra la política educativa  - Llibertat.cat

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid