Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers d'estudiants visualitzen als carrers la seva oposició al Pla de Bolonya

Al finalitzar la manifestació de Barcelona, es va ocupar la UPF. També van intentar ocupar les biblioteques universitàries de Lletres i Història de la UB
Els estudiants van sortir ahir als carrers de tot el país per protestar per la implantació del Pla de Bolonya, en diferents manifestacions pel centre de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Palma, València, Castelló i Alacant. La marxa més nombrosa fou la de Barcelona que va aplegar més de deu mil persones segons els organitzadors, però la policia va retallar la va rebaixar considerablement i la va situar en tres mil.

13/03/2009 00:13 Política

A Barcelona, la marxa va anar des de la plaça Universitat fins a arribar al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) on s'han concentrat entre petards i xiulets, demanant la dimissió del rector del centre, Josep Joan Moreso.

La marxa va passar per la plaça de Catalunya i després s’ha continuat cap a Arc de Triomf pel carrer Trafalgar on s’ha penjat una pancarta donant suport a en Tomàs, des del passat 23 de febrer es troba en vaga de fam a la UAB. La manifestació ha continuat fins al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra on molts dels manifestants tenen la intenció de quedar-se fins diumenge.

Durant el transcurs de la manifestació, es atacat seus d’empreses com el Corte Inglés, la Caixa, la Vanguardia i a les cada cop més estrangeres i no dels Barcelonins:Les Rambles, segons assenyalen els organitzadors de la marxa.

El fet d’ocupar la universitat Pompeu Fabra de Ciutadella, és una resposta al desallotjament que aquesta va patir el passat 12 de febrer quan es va intentar ocupar el nou Campus de Poblenou en la zona del 22@. D’aquesta manera les i els estudiants de les diferents universitats i instituts de secundària, volen mostrar el nostre rebuig a les decisions que s’estan prenent des del govern i des dels diferents rectorats (on s’ha respost amb desallotjaments i amb anulacions de referèndums amb rècords de participació)

Així doncs ens quedarem durant tot el cap de setmana per a unir forces, estudiants universitaris, d'instituts, docents i personal d'administració i serveis, i qui s'hi vulgui apuntar, per a definir quina és la Universitat que volem, allunyada dels poders econòmics neoliberals i les forces empresarials que amenacen en destruir el pensament crític des de les escoles (LEC i LOE) i les Universitats (LOU – LOMLOU)

manisepcportTarragona 
Es realitzat una cercavila reivindicativa al Campus Catalunya, on s'imparteien des d'aquest semestre els estudis de jurídiques i lletres. Aquets darrers, són uns dels més afectats per l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior. Durant la marxa, on hi van participar entre 250 i 300 estudiants, es va encartellar paperògrafs de solidaritat amb les alumnes expulsades de la UAB i amb Tomàs Sayes, que ahir complia el seu divuitè dia de vaga de fam per reclamar la paralització del Pla Bolonya. Al pati central del campus s'ha llegit el manifest i s'ha fet una pintada a terra amb el lema "Aturem Bolonya!", segons informa Pobleviu.cat (Veure també fotografies) 

 

Girona
Un miler d'estudiants es van apuntar a la manifestació contra Bolonya provocant petites retencions als carrers de la ciutat, ja que va transcórrer entre la plaça Catalunya acabant a la Facultat d'Educació de la Universitat de Girona (Udg).

Lleida
Més d'un centenar  estudiants es van manifestar entre la plaça Víctor Siurana fins a la subdelegació del Govern a la ciutat.

 

Palma
Prop de cinc-cents estudiants es van manifestar ahir al migdia pels carrers de Palma per a protestar per la implantació de l'anomenat Procés de Bolonya. La protesta estava convocada per l'Assemblea d'Estudiants contra Bolonya i pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

La protesta va començar passades les 12 hores a la Plaça del Tub i va acabar justa davant la Conselleria d'Educació i Cultura. Els estudiants han passat per molts dels principals carrers de Ciutat: les Avingudes, General Riera, 31 de Desembre i Capità Salom.

La manifestació anava encapçalada per un grup de persones que anaven amb taüts i disfressats de morts, tot simbolitzant la mort de l'ensenyament públic. En tot moment, els estudiants han cridat consignes contra la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, contra la mercantilització de l'ensenyament, a favor de les ocupacions de facultats i en suport a la vaga de fam del militant del SEPC i estudiant de la UAB, Tomàs Sayes. De fet, hi havia una pancarta aixecada en suport a aquest estudiant.

La manifestació va transcorregut de manera tranquil·la, només alterada quan un grup de policies espanyols van intentat impedir que una sèrie d'estudiants penjassin una pancarta davant una seu bancària. Quan la pancarta va estar penjada, la marxa va continuar. Un cop arribats a la Conselleria d'Educació i Cultura, els representants de les dues organitzacions convocants van fetrarribar el seu manifest a la consellera Bàrbara Galmés, alhora que van demanar a la UIB que realitzi un referèndum vinculant sobre la implantació del Procés de Bolonya.

València
Van particiar uns mil cinc-cents. La manifestació ha partit de la Facultat d'Història, en el campus de Blasco Ibáñez, on han desplegat una pancarta gegant des del que té d'alt l'edifici amb la inscripció 'Detencions, expulsions, mentides, amenaces, censura, corrupció... què més necessitem per a implantar el neoliberalisme? Stop Bolonya' per a després dirigir-se cap al centre de la ciutat fins a arribar al Palau de la Generalitat, on han procedit a llegir un manifest.

   Els participants en la marxa, que portaven en la seua capçalera una pancarta amb el lema 'Stop Bolonya. Ja n'hi ha prou d'imposició i repressió. Els estudiants no som mercaderia ni delinqüents', han seguit pacíficament l'itinerari previst, durant el que van realitzar diverses assegudes, i han cridat consignes com 'No a la privatització', 'Procés de Bolonya, procés de la vergonya', 'Universitat, pública i de qualitat', 'Fora les empreses de la universitat', 'Jo tenia una carrera que Bolonya em va traure' o 'Una beca no és una hipoteca'.

 

Per saber-ne més
Mobilitzacions contra el Pla de Bolonya arreu del país. Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid