Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB posposa els nous plans d'estudis

Setmana moguda a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), degut a que la direcció del centre està impulsant l'aprovació accelerada dels nous títols de Grau amb la oposició de part de la comunitat universitària encapçalada pel moviment estudiantil. En una polèmica sessió, en el transcurs de la qual un agent de seguretat resultà contusionat, finalment no varen aprovar-se els nous graus per a la facultat de Filosofia i Lletres d'aquesta universitat.
 

31/05/2008 14:19 Política

Els i les estudiants, convocats per l'Assemblea d'Estudiants de Filosofia i Lletres, criticaven la irregularitat seguida per la direcció d'aquesta facultat alhora de constituir la Junta Permanent que havia d'autoritzar els nous plans d'estudis, ja que aquesta s'havia constituït irregularment.

Així, i tot i les traves i el cordó de seguretat organitzat per part del deganat, encapçalat per Helena Estelella, els i les estudiants aconseguiren entrar a la Sala Juntes del Rectorat alhora que la Junta Permanent desistia de seguir endavant amb la sessió. Al llarg de tot el dia hi hagueren protestes al centre universitari, on s'arribà a ocupar el despatx de la degana, tot demanant que aquesta oferís explicacions davant les polèmiques actuacions de tot aquest dia. El deganat ha reaccionat amb diferents declaracions públiques i dur comunicat contra les protestes estudiantils que fan presagiar represàlies.

Els i les estudiants demanaven que es retardés l'aprovació dels graus i que s'organitzés una consulta a tota la facultat per tal de veure quina era la percepció de la comunitat universitària davant de la proposta de nous plans d'estudis. Davant de la reacció suscitada per les protestes d'ahir, l'Assemblea de Lletres de la UAB critica el dispositiu de seguretat organitzat per la universitat considerant-lo una "decisió irresponsable" així com considerar la manca de diàleg ofert per la degana com a responsable de la situació. El comunicat aprofita per fer públic el "desig de la ràpida millora" del treballador de seguretat. 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), per la seva part, ha donat el seu suport a les protestes estudiantils alhora que denuncia que els nous plans d'estudis a les diferents universitats catalanes s'estan aprovant de "forma antidemocràtica", arribant a incomplir els propis reglaments de funcionament dels centres com en el cas de la Facultat de Dret de la UB. Finalment, el SEPC demana la dimissió d'Helena Estalella, la congelació dels nous plans d'estudis i l'obertura d'un procés de debat i referèndums vinculants per a aprovar l'arquitectura de les noves titulacions universitàries. 

Per saber-ne més: 

Concentració davant el rectorat de la UAB contra l'aprovació dels Graus de Bolonya - Llibertat.cat

Especial Bolonya - Actualitat sobre aquesta reforma universitària des de la UAB

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid