Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga estudiantil a la Universitat de Perpinyà

Universitat de PerpinyàEls i les estudiants es troben en vaga a la Universitat de Perpinyà des de fa gairebé una setmana, en protesta contra de l'anomenada Llei d'Autonomia, emmarcada en les reformes universitàries del Procés de Bolonya.

06/11/2007 10:20 Política

A la Universitat de Perpinyà, des de fa dues setmanes, s'ha creat un comitè de mobilització contra la "llei relativa a les llibertats i responsabilitats de les universitats" (LRU) dita "llei d'autonomia". Aquesta llei, clarament inscrita en el marc del procés de Bolonya, tendeix a privatitzar les universitats, ja que permet a les empreses de participar al finançament de les universitats, a canvi d'un poder decisional sobre la creació i la supressió de fileres i projectes de recerca, a través del consell d'administració. En resultaria, d'una banda la desaparició de fileres "pocs rendibles" - segons els criteris dels patrons - com poden ser les lletres i les ciències humanes, i d'altra banda una forta pujada del preu de les matrícules.

Dimecres 31, els estudiants de Perpinyà reunits en assemblea general han votat la suspensió de les classes, i han buidat les aules, amb la voluntat de permetre a tots els estudiants de mobilitzar-se sense ser penalitzats (cursos obligatoris, amenaces de supressió de les beques...). Els estudiants en vaga ocupen la universitat nit i dia, per tal de mantenir el bloqueig dels cursos. La Universitat, tot i això, queda oberta a tots els estudiants que vulguin participar a la lluita. Al nivell estatal, la mobilització també s'amplifica, i tres altres universitats ja són ocupades, a l'espera de moltes altres que podrien afegir-se a l'inici de la setmana.

Els estudiants mobilitzats demanen la retirada de la llei d'autonomia, però també la regularització de tots els contractes precaris del personal universitari i l'augment de postes al CAPES (concurs de formació dels professors).

 

Per saber-ne més:

Protesta contra la nova llei d'autonomia universitària - Vilaweb.cat 

Neix una plataforma a la Universitat de Perpinyà per a fer front a la mercantilització de l’educació - Llibertat.cat

Universitat S.A.- Article de Joana Serra, publicat al portal Catnord.cat i a Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid