Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alerta Solidària fa una crida a la participació activa als actes de dijous a Girona

30.10.07 Aquest migdia a Girona, Alerta Solidària ha presentat, en roda de premsa, l'acte polític i la mobilització que sota el lema "Els catalans i les catalanes no tenim rei: Independència" es desenvoluparà aquest dijous en aquesta població i han fet una crida activa a la participació. També s'ha explicat la situació jurídica dels encausats per la crema d'imatges del rei i  s'ha denunciat l'existència d'un arxiu d'activitats polítiques dels Mossos.

30/10/2007 15:10 Política

A la roda de premsa que s'ha Casal Independentista el Forn de Girona, han intervingut en Dani Xavier (encausat en el sumari del 22/9), enJaume Roure (encausat en el sumari del 13/9) i en Lluís Sales (encausat en el sumari del 22/9 i portaveu d'Alerta Solidària) CasalIndependentista el Forn de Girona.

Segons han explicat aquest migdia, a l'acte polític hi parlarà un portaveu d'Alerta Solidària (fent un repàs del cas), un portaveu de la campanya (llegint el manifest), un portaveu dels encausats (llegint un escrit més emotiu, sobre l'experiència) i en Pep Riera, excoordinador general d'Unió de Pagesos i militant actiu de la CUP de Mataró, que expressarà la seva solidaritat amb els encausats. L'acte demanarà l'arxiu immediat del cas i el respecte a la llibertat d'expressió i d'acció política.

Amb els actes que es faran dijous a Girona, Alerta Solidària vol que societat catalana prengui consicència que, malgrat que aquests dies s'ha deixat de parlar del tema, hi ha 23 persones encausades a  l'Audiència Nacional per Injúries a la Corona.

Alerta ha remarcat que volen refermar en la seva actitud desobedient a l'Estat espanyol i explicitar que malgrat la repressió, l'independentisme no s'atura de cap manera.

També han recordat que, en un període de Fires per Girona, que malgratla festa hi ha 9 conciutadans que estan passant moments difícils perculpa de l'Audiència Nacional espanyola.

Pel que fa a la manifestació, l'organització antirepressiva, ha fet una crida a la responsabilitat al Departament d'Interior i a la Junta de Seguretat Local perquè respectin, aquest cop sí, el dret a la llibertat de manifestar-se i expressar-se, ja que "ningú entendria, al nostra parer, que el dispositiu fos similar al del 15 de setembre a Girona,quan la intenció de la Conselleria fou la de vulnerar, de forma clara, aquests drets".

 

Situació jurídica dels encausats
En el cas del major d'edat de Figueres (militant de Maulets). Com se sap el seu expedient va ser traslladat a l'Audiència Nacional. El jutge d'instrucció de Figueres es va inhibir i hi va passar a l'Audiència Nacional. L'advocat, ara, ha presentat un recurs a l'Audiència Provincialargumentat que en els fets pels quals se l'ha processat no hi ha delicte d'injúries a la Corona. Malgrat tot, i independentment de lrecurs, podria ser citat en qualsevol moment per l'Audiència Nacional.


Pel que fa al sumari del 13.9 (Enric Stern i Jaume Roure); s'hagut de presentat l'escrit de defensa. Per tant, és probable que en breus dies ja es tingui data de judici. Se'ls jutjarà per Injúries Greus a la Corona, amb penes previstes de 6 mesos a 2 anys de presó. Endemanem, lògicament, l'absolució. L'escrit de defensa vol fer adonar que aquí no hi ha hagut injúries a cap persona física, sinó que es va intentar dur a terme una acció de rebuig polític a les institucions espanyoles, ja que es consideren pressives.

També s'assenyala que s'ha hagut indicar que la Corona espanyola encarna la unitat i continuïtat d'Espanya, per tant "és de  lògica que lluitem contra aquesta institució. En aquest sentit, s'hi ha adjuntat un facsímil del Decret de Nova Planta i un altre de l'edicte reial de 1717 que fa tancar la Universitat de Girona. Amb això volem contextualitzar políticament el cas: Un avantpassat de l'actual Rei espanyol fa tancar una Universitat que ara visita; convidat pel mateix equip rectoral de la UdG. La de l'Enric i en Roure, doncs, és una actuació política, enmarcada en la llibertat d'expressió."

 

Campanya de Fires
Sobre la campanya que està fent aquest dies a les fires de Sant Narcís, han explicat que al recinte de barraques, per exemple, hi ha una quinzena d'entitats amb dret a barraca que han accedit a passar-lis, un cop s'hagin tancat els comptes de Fires, una part dels seus beneficis per a la Campanya. Aquests diners aniran destinats íntegrament a la caixa de resistència,per despeses jurídiques. Les barraques solidàries han rebut un cartell indicant que l'entitat en qüestió destina una part dels beneficis de Fires a aquesta causa i convidant a tothom a consumir-hi específicament. En aquest sentit, Alerta  també ha fet una crida a tothom a consumir en aquestes barraques.

Per altra banda, s'han editat samarretes i encenedors amb el lema "Jo també cremo la Corona espanyola" que es poden trobar al Casal El Forn (Cr.Carme 207). Se n'ha fet una tirada d'un miler de cada element.

 

Mocions als Ajuntaments
A la roda de premsa també s'ha parlat de les mocions que s'estan presentant arreu del territori. Considerem que són molt importants per difondre el cas i per donar-li rellevància. El debat que es suscita als Plens o a les Comissions específiques i el posicionament dels municipis pot ajudar a l'arxiu dels cassos. La majoria de mocions les han presentat els grups municipals de la CUP però no només. Ara com ara s'han aprovat mocions a Molins de Rei, Ripollet, Cardedéu Bordils, Celrà, Bescanó, Sant Gregori, Llançà, Salt... o demà, per exemple, es debat a Cassà (Alternativa per Cassà la presenta). 

 

Denúncia l'arxiu d'activitats polítiques dels Mossos d'Esquadra
Alerta considera que aquest arxiu és il·legal; no està reglamentat de cap manera. Però s'utilitza per fer identificacions de militants polítics i per a iniciar processos jurídics. "En el cas que ens ocupa entenim dos exemples molt clars, han puntualitzat.

I han assenyalat que "en primer terme la manera com es produeixen les citacions. Els Mossos d'Esquadra han trucat als telèfons (mòbils) personals de cada una de les persones encausades. I no tenim la més mínima idea d'on ha tret el cos policial els nostres telèfons personals. Tot apunta a l'arxiu d'activitats polítiques. A banda, als informes remesos pels Mossos a l'Audiència Nacional hi ha una frase molt significativa (a banda de les fotos identificant a les persones). Hi diu: "Se lo conoce ámpliamente por la asistencia en otras manifestaciones". Aquest argument (que per cert ja va ser utilitzat pels agents testimonis en el judici del Cas Birulés) no té cap tipus de fonament; aquesta afirmació els delata en el fet que tenen un arxiu detallat de les activitats polítques dels militants independentistes"

És per això que demanen al a judicatura que no accepti processar a ningú si les informacions s'han extret, com en aquest cas, d'arxius il·legals.

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid