Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Detinguts i ferits en una càrrega policial en la concentració davant les Corts Valencianes

Endavant (OSAN) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) denuncien la brutal i injustificada càrrega de la policia espanyola. Així com també expressen  la seva solidaritat amb les persones que han patit l'agressió policial i exigeixen la posada en llibertat de totes les detingudes i cridem a participar de les mobilitzacions solidàries que es convoquen a València i a tot arreu.
 
Unes 5 persones han estat detingudes i algunes han quedat ferides durant la càrrega policial d'aquest migdia contra la concentració que s'havia convocat davant les Corts Valencianes, on s'estava constituint la VIII legislatura. La mobliització havia esta convocada pel moviment 15M.
 

09/06/2011 17:46 Drets i Llibertats
Corejant consignes com "el president a Picassent", "amb tant xoriço no n'hi ha per al pa" o "PSPV col·laborador", desenes de persones s'han concentrat davant les Corts Valencianes on s'ha celebrat el ple de constitució de la VIII legislatura de les Corts Valencianes, en què el PP hi té majoria absoluta. A més, repartien octavilles que proclamaven "el meu vot no és una carta en blanc per quatre anys. Ser polític no pot suposar fer el que els doni la gana per haver guanyat les eleccions. Exigim consultes al públic i referèndum vinculants".
 
Comunicat d'Endavant (OSAN)
DEMOCRÀCIA A COLP DE PORRA?
SOLIDARITAT AMB LES PERSONES FERIDES I DETINGUDES EN LA PROTESTA
DURANT LA SESSIÓ CONSTITUTIVA DE LES CORTS VALENCIANES
Convocades pel moviment popular 15-M, aquest matí, centenars de persones concentrades a les portes de les Corts Valencianes per tal de denunciar la corrupció política, han patit una brutalcàrrega policial. Davant la gravetat dels fets volem manifestar el següent:• La mobilització popular d'aquest matí era totalment legítima i justificada donada la nefasta
situació política i social que viu el País Valencià.
 
• Rebutgem contundentment la brutal i injustificada càrrega de la policia espanyola.
 
• La ignominia ha envoltat la sessió constitutiva de les Corts Valencianes. Hui s'ha constituït un parlament “democràtic” dominat per la corrupció, un parlament que farà president a unimputat, i la sessió s'ha dut a terme gràcies a la violència policial contra manifestantspacífics. Els fets d'aquest matí han deixat clar el sentit de la seua “democràcia”: la policia protegint als corruptes del poder i agredint i detenint al poble desarmat.
 
• Considerem que l'autoritarisme i la violència són inherents als cossos repressius de l'Estat.L'Estat necessita d'ells per tal de mantenir les coses sota control de la mateixa manera que el capital necessita a la classe política i l'Estat per tal de legitimar i mantindre la seuasupremacia social. Així doncs, tots ells són responsables del que ha passat aquest matí a la nostra ciutat.
 
• Volem expressar la nostra solidaritat amb les persones que han patit l'agressió policial així com exigim la posada en llibertat de totes les detingudes i cridem a participar de lesmobilitzacions solidàries que es convoquen a València i a tot arreu.Contra la corrupció i laviolència policial
 
La lluita és l'únic camí!Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
València, 9 de juny de 2011
 
COMUNICAT D'URGÈNCIA DAVANT LA BRUTAL CÀRREGA POLICIAL D'AQUEST MATÍ A VALÈNCIA.
Després de la brutal càrrega policial del 27 de Maig a Barcelona, avui 11 de juny, ens ha tocat a les persones treballadores indignades davant la constitució de les Corts valencianes més corruptes de la nostra història, patir una brutal càrrega policial. Aquesta càrrega s'ha saldat amb desenes de ferits i almenys 5 companyes i companys detinguts.

Davant d'aquest nou fet repressiu i de brutalitat policial, des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional, manifestem públicament:

- La nostra rotunda condemna de "l'actuació" policial, fent una vegada més, mostra de la seua "democràcia".
- L'exigència de dimissió per part de la Delegada del Govern espanyol a València, nomenada pel PsoE, i de Felip Puig a Barcelona.
- L'exigència de dimissió i presó provisional per tots els càrrecs públics imputats per corrupció i altres delictes, investits avui en les antidemocràtiques corts valencianes.
- L'exigència de la posada en llibertat immediata i sense càrrecs per totes les companyes i companyes detesos.
- Tot el nostre suport i solidaritat amb totes les companyes i companys que han sofert en carn pròpia, o per mitjà dels seus amics i amigues, la violència, les ferides i les agressions d'aquest matí.
 
Així mateix, des de la COS entenem:

- Que des dels moviments socials i populars, ja no es pot consentir la "innocència" davant les actuacions policials. Ja no podem consentir que en les mobilitzacions de la classe treballadora s'escolten proclames a favor de la policia, emeses per personatges "extranys". La policia no està al servei de la democràcia, està al servei del poder.
 
- Que les forces policials són el braç armat del poder polític, i aquest al seu torn, del poder econòmic, autèntic govern del capital sobre els interessos de la inmensa majoria de la població, la classe treballadora.
 
- Que tal com ens demostra la història, no podem guardar cap confiança cap als cossos que són capaços de perpetrar violències com les que hem pogut veure aquest matí a València, o com les observades fa un parell de setmanes a Barcelona... per no parlar de les agressions i càrregues policials del 1r de Maig a Barcelona, de la Vaga General del 29S, contra els estudiants anti-Bolonya, contra els i les treballadores de la Nissan, contra les veïnes i veïns del Cabanyal... entre desenes i desenes d'exemples.
 
- Que aquest augmentent de la violència policial i de la repressió, és directament proporcional a l'augment de les retallades de drets civils, socials, laborals i nacionals... i que mentre nosaltres, el Poble Treballador, no agafem el poder, continuaran intentant reprimir-nos i dividir-nos.
 
Que la repressió no ens talle les ales!! Davant la repressió solidaritat activa!! Ni una sola companya reprimida pot quedar-se sola!!
Per la democràcia real, la Democràcia Popular, per la nostra llibertat com a persones, com a classe i com a poble... Sols el poble salva al poble!!

 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid