Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Setmana de solidaritat internacional amb el País Basc

 Un seguit d'actes de solidaritat amb el País Basc emmarcats en la campanya “Drets civils i polítics per al poble basc, Autodeterminació, JA! es portaran a terme durant la setmana del 12 al 19 de febrer. Els organitzadors d'aquestes activitats han recordat la importància de l’Acord de Gernika, acord basat en la renovada estratègia de l’esquerra independentista basca, basada en mitjans polítics i pacífics, apostant per l’acumulació de forces d’esquerra i sobiranistes.

Aquests actes també recordaran el fet que la comunitat internacional també s'està involucrant per facilitar una sortida negociada al conflicte com demostra la declaració de Brussel·les.

12/02/2011 11:52 Internacional

Els convocants d'aquests actes recorden que malgrat que l'organització armada basca ha declarat un alto-el-foc permanent, unilateral, general i verificable per la comunitat internacional, encara "des dels governs espanyol i francès han respost amb més repressió als moviments de l'independentisme basc i a la crida de la comunitat internacional: macro batudes en contra del moviment juvenil, detencions d'advocats i activistes en pro dels drets humans, enduriment de les penes i condicions dels i de les preses polítiques, criminalització de la solidaritat amb els represaliats prohibint inclús les seves fotografies, etc. I com no, la batuda en contra de l'organització internacionalista Askapena i l'empresonament de cinc militants internacionalistes. Dues dades molt aclaridores: 262 detencions i 45 denúncies de tortura únicament des d'octubre de 2009 fins al desembre de 2010".

Amb una intenció divulgadora del procés de pau que viu el País Basc els organitzador de les xerrades arreu dels Països Catalans han convidat diversos representants de l'esquerra independentista basca que seran presents als diversos actes, el llistat del qual adjuntem a sota. En aquest sentit, recorden que Txelui Moreno s'estarà a Barcelona el dijous 17 de febrer en el marc de la 5a setmana se solidaritat Internacional amb Euskal Herria, per explicar de primera mà les passes de l'esquerra abertzale.

Per saber-ne més:

Euskal Herria: tornem-hi! que no ha estat res (Opinió)

Sortu comença a treballar

Sortu, el nou partit de l'esquerra abertzale

Euskal Herria viu amb esperança la presentació del nou partit abertzale

 Crònica setmanal d'Euskal Herria

El Col·lectiu de Presos Polítics Bascos saluda l'acord de Gernika i actuarà com agent polític

 Euskal Herria, agressió permanent

solideh

CALENDARI D'ACTES DE LA CAMPANYA

Lleida
Dia: dijous 17
Hora: 12 h.
Lloc: Universitat de Lleida.

Reus
Dia: dijous 17
Hora: 20h
Lloc: Antic Arxiu de Reus
Pl. del Castell

Barcelona
A càrrec de:Txelui Moreno
Dia: dijous 17
Hora: 19:00h
Lloc: Col·legi de Periodistes
Rambla de catalunya, 10

Universitat Autònoma de Barcelona (Bellaterra)
Dia: divendres 18
Hora: 13 h.
Lloc: sala de graus
de la Facultat de
Polítiques i Sociologia

Vilanova
A càrrec de: Txelui Moreno
Dia: divendres 18
hora: 19h
lloc: Ateneu Vilanoví
Pl. Llarga, 19

Manresa
Dia: divendres 18
Hora: 20h
Lloc: Ateneu Popular La Sèquia c. Alfons XII, 14-16

Mataró
Dia: dissabte 19
Hora: 12h
Lloc: Ateneu Popular Les Vinyes. C. Argentona, 42

Sants
Dia: dissabte 19
Hora: a partir de les 14, dinar,
exposició, documental
i a les 18h xerrada
lloc: Casal Independentista de Sants c. Muntadas, 24

València
Dia: dissabte 19
hora: 19h
Lloc: Societat cultural “El Micalet” C. Guillem de Castro, 73

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid