Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CiU fa els ulls grossos amb els casos de corrupció i beneeix els implicats en el cas Pretòria

La delinqüència legalitzada, permesa i àdhuc exhibida a les altes esferes del poder. I això poques setmanes després d'una manifestació democràtica com són unes eleccions i mentre el Principat viu un canvi de govern democràticament elegit.

Lluís Prenafeta, dirigent de CiU en l'era pujolista i presumpte delinqüent implicat en el cas Pretòria, ha estat rebut amb els braços oberts pel nou Govern de la Generalitat, que n'ha beneït la seva presència durant la presa de possessió d'Artur Mas com a nou president de Catalunya. L'exsecretari de Vicepresidència està implicat en una trama de presumpte blanqueig de diners, suborn i tràfic d'influències.

28/12/2010 22:18 Política
Ha estat aquest dimarts, quan s'han demanat explicacions a CiU per l'assistència de Prenafeta a la presa de possessió de Mas com a 129è president de la Generalitat. Turull ha reconegut que Prenafeta coneix Artur Mas i ha assenyalat que d'altres imputats, com Macià Alavedra i l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, van assistir a la investidura de Mas.
 
El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha defensat la presència de Prenafeta adduint que "és un exalt càrrec del govern que s'estima la institució i hi ha dedicat moltes hores". 
 
Molt se la deu estimar si es té en compte que Prenafeta i Macià Alavedra van actuar com a intermediaris entre els inversors, els promotors, les empreses i els ajuntaments implicats en la trama corrupta i van cobrar 637.590 euros en comissions derivades de les operacions Niesma i Badalona.
 
Molt se la deu estimar i moltes hores hi devia dedicar si tenim en compte que segons el sumari del cas Pretòria Alavedra i Prenafeta feien servir els seus contactes polítics per pressionar els consellers de la Generalitat i així tenir posicions d'avantatge en adjudicacions. El sumari posa de manifest que els dos exdirigents convergents van contactar amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal i al conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, per tal que els facilitessin la permuta d'un edifici del Departament d'Acció Social. 
 

Volien que guanyés Artur Mas

Tant Alavedra com Prenafeta van poder sortir de la presó després de dipositar ràpidament un milió d'euros de fiança.

En una conversa telefònica que consta al sumari del Pretòria, Alavedra diu: "Collons, a aquest nen al final no el deixarem guanyar les eleccions si fem el burro", en referència al líder de CiU, Artur Mas. Alavedra truca un 13 d'agost a Lluís Prenafeta per parlar sobre un dinar amb Artur Mas, mentre Prenafeta està a Calella i Alavedra a Begur de vacances. Se suposa que parlen també del secretari general adjunt de CDC i ara conseller d'Interior, Felip Puig.
 
De la seva banda, Bartomeu Muñoz, també confiaven que amb una victòria del president de CiU, Artur Mas, a les eleccions al Parlament els beneficiaria en les seves operacions. "Montilla no ens dóna res i el millor que pot passar és que guanyi Mas", sostenen, ja que "ens donarà més coses".  
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
 

La immobiliària Espais té diversos projectes al barri Poblenou de Barcelona

 
 
 
 
 
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid