Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'esposa del conseller de Política Territorial és sòcia de l'empresa que vol requalificar Can Trabal

Anna Lloveras és sòcia de l'empresa Hakerson International S.L juntament amb Joan Laporta, líder de Solidaritat Catalana per la Independència i expresident del Barça; Joan Franquesa, exregidor d'Urbanisme de Sant Cugat i vicepresident del Barça, i Alfons Godall, exvicepresident del Barça, entre altres accionistes.

El cas és que l'executiu d'Artur Mas ha eliminat la conselleria de Medi Ambient i ha repartit les competències pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el d'Agricultura i Medi Natural. Política Territorial està a mans del marit d'Anna Lloveras i fins ara alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder.

28/12/2010 17:11 Política

 

En aquest sentit, l'associació Els Verds-Esquerra Ecologista han enviat aquest dimarts un avís al nou conseller de Territori i Sostenibilitat perquè no autoritzi el projecte de requalificació urbanística que vol promoure l'Ajuntament de L'Hospitalet socialista a l'última zona agrícola i verda de Cal Trabal. Els ecologistes esperen que la participació d'empreses properes a la seva persona Hakerson International SL i la seva esposa no condicioni el seu posicionament.

Oposició ecologista per la supressió de Medi Ambient

La Generalitat passa de 15 conselleries a 11. Medi Ambient se suprimeix i les competències queden repartides entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, a mans de Recoder, i Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, cartera que ostenta el dirigent democristià Josep Maria Pelegrí.

A principis de mes un seguit d'entitats va signar un manifest en el qual reivindicaven que el problema ambiental és una "prioritat mundial" i denunciaven que la possible supressió seria "una reculada sense precedents". A més, seria "un clar gest que pot generar l'incompliment sistemàtic de la legislació europea". I aquest dimarts, Els Verds han dit que és "un error" haver suprimit el Departament alhora que espera que Recoder no requalifiqui els terrenys de Cal Trabal.

L'organització ecologista lamenta que se suprimeixi el Departament de Medi Ambient i que es vagi en contra d'una tendència generalitzada en els diferents governs europeus, que potencien els Ministeris de Medi Ambient per tal de promoure una sortida de la crisi cap a nous models sostenibles a nivell social i ambiental.

En aquest sentit, l'entitat anuncia que estarà atenta a les polítiques ambientals que puguin desernvolupar el nou govern en els propers mesos "perquè no s'afavoreixin els interessos de les nuclears en detriment de les energies netes, perquè no es fomenti el transvasaments en contra de la nova cultura de l'aigua, perquè no es fomenti la incineració en contra del reciclatge o es fomenti nous projectes urbanístics que destrueixin el patrimoni natural".

 

 

Per saber-ne més:

Clam perquè CiU no elimini la conselleria de Medi Ambient 

Els Verds Alternativa Verda s'associen amb Joan Laporta, l'"insolidari" amb el territori 

El Departament de Medi Ambient atura el macroprojecte del Barça Parc a Viladecans 

Els ecologistes reclamen una "Solidaritat Catalana" amb Cal Trabal 

Maulets: "FCB, més que un club una empresa constructora"

"La Directa" destapa la tupinada del 'Barça Parc

'Maulets desplega una pancarta davant PSOE i ICV denunciant les agressions al Delta 

Maulets del Baix Llobregat comencen una campanya de denúncia pel macroprojecte del Barça Parc 

Més de 2.600 persones en contra de la destrucció de l'última zona agrícola de l'Hospitalet  Llibertat.cat

Els Verds-EsquerraEcologista:"La política de Joan Laporta comença a Can Trabal i es diu especulació" 

Signatures per demanar una consulta popular sobre cal Trabal a L'Hospitalet de Llobregat

Denuncien que l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat està al servei dels especuladors

Marxa en defensa de Cal Trabal a l'Hospitalet de Llobregat

Rebuig al projecte d'un parc empresarial a la zona agrícola de l'Hospitalet de Llobregat

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid