Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Malestar pel nomenament de Paco Caja com assessor del nou Conseller de Cultura

[Aquesta ha estat la nostra llufa per al 28 de desembre]:El recent nomenament de Francisco Caja com a assessor del nou conseller Ferran Mascarell ha provocat un gran malestar entre els sectors més catalanistes de CDC. El nomenament del professor d’Estètica de la Universitat de Barcelona -i conegut per ser portaveu de Convivencia Cívica Catalana (les tres C)- com a càrrec de confiança de la nova Conselleria de Cultura ja ha provocat els primers incidents.

Oriol Pujol, fill del que va ser president de la Generalitat durant més de 23 anys ha declarat que aquest nomenament és una “concessió a l’espanyolisme que el nou govern no es pot permetre”. Unió Democràtica, en canvi, ha aplaudit el gest de responsabilitat i el sentit d’estat de Mascarell.

28/12/2010 01:44 Política

Paco Caja és professor del Departament d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofía de la Cultura de la Universitat de Barcelona, i més conegut per les seves controvèrsies filosòfiques que inciten l’odi contra la catalanitat. President de Convivencia Cívica Catalana i Patró d’Honor de la Fundación para la Defensa de la Nación Española, ha estat el principal impulsor del bilingüisme “español-castellano” durant els darrers anys. El desembre de 2007 va defensar davant del Parlament de Barcelona una iniciativa legislativa popular per garantir el bilingüisme a Catalunya, que va ser rebutjada, però que ha servit per donar peu a la darrera resolució del Tribunal Suprem. A les eleccions al Parlament de Catalunya (CAC) de 2010 Paco Caja va figurar de forma simbòlica en l'últim lloc de la llista d'UPyD per Barcelona, llista que va obtenir un escàs suport de l'electorat, quedant fins i tot per darrere de la CORI de Carmen de Mairena.

 Caja sempre assisteix als seus actes acompanyat de dos activistes de CCC, dos joves estudiants de dret a la UB i acollits per la Congregació Apostòlica Mariana de ben petits, l’orde on van formar-se en els valors espirituals de Caja.

El daltabaix que ha provocat aquest nomenament ha estat aprofitat per l’actual oposició. En paraules de  Joan Ferran, com a portaveu del PSC, “la crosta nacionalista ara està enverinada del pus hispànic essencialista i fraticida”. Anna Simó d’ERC, en canvi, ha emplaçat al diàleg i als nous horitzons d’un nou govern “obert a la majoria social, on tots els signes d’identitat tinguin cabuda, on també tinguin lloc l’espanyolisme i el nacionalcatolicisme representats de forma democràtica”.

D’altra banda, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) ha declarat que tot això sembla “més aviat una broma de mal gust” i que els Països Catalans no es poden “permetre nomenaments d’homicides confesos de la nostra llengua i cultura”. Unes declaracions que han estat molt ben valorades per la CUP, que ha declarat persona non grata Mascarell i Caja a diverses poblacions com Ulldecona, Benicarló i Castellterçol.


 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid