Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El nou conseller de Salut és representant de la patronal i defensa el copagament sanitari

El nou conseller de Salut serà, segons s'ha confirmat aquest dilluns, el president de la Unió Catalana d'Hospitals, Boi Ruiz.

Quin perfil té el nou responsable de Salut? Doncs el propi del representant de la patronal del sector sanitari concertat i a més membre de la Junta Directiva de Foment del Treball. Ruiz defensa que es paguin taxes d'utilització de la sanitat ja que considera que el sistema gaudeix d'una certa "sensació de gratuïtat".

27/12/2010 18:42 Salut

Amb el suport de patronals i mútues, l'any 2008 ja va plantejar aquestes mesures a l'encara consellera de Salut en funcions, Marina Geli.

Bàsicament, Ruiz ha plantejat que el malalt pagui pels àpats dels hospitals, pel transport sanitari o que faci front a taxes pels medicaments que es pren quan s'està ingressat. "No té sentit que els medicaments que es prenen als hospitals no es paguin, i quan se surt de l'hospital es pagui un 40% del medicament", va dir Ruiz en una roda de premsa.  

L'any 2008, Ruiz va plantejar aquestes mesures a la consellera Marina Geli. Ho va fer com a president de la Unió en un document que també va ser signat per Foment del Treball, Fepime Catalunya, Fenin Catalunya i Federació de Mutualitats. En aquella ocasió, Ruiz va dir que eren mesures valentes, i que per aplicar-les els polítics haurien de renunciar a vots, els vots de la majoria.

Boi Ruiz és vocal de la Junta Directiva del Foment del Treball Nacional i vocal en representació del sector empresarial en el Consell de Direcció del CatSalut i en diferents instàncies de l'administració sanitària. A més, també ho és de diferents patronats de fundacions privades i socials catalanes. Ha estat vinculat al món acadèmic com a professor en formació de pregrau i postgrau d'economia de la salut i gestió empresarial sanitària en diferents centres acadèmics.

Per saber-ne més:

CiU anuncia màniga ampla per als Mossos d'Esquadra

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid