Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions de solidaritat amb el Sàhara Occidental

Ahir van haver-hi concentracions a Palma, Barcelona, Girona i Tarragona

A Palma, mig centenar de persones es van manifestar pels carrers de Palma en contra de la violència en territori del Sàhara Occidental i sota el lema "Tots som sahrauís". A Barcelona, unes tres-centes persones. A Tarragona dues-centes i a Girona, un centenar. Aquest divendres Terrassa farà una concentració a les 19.30, a les portes de l'Ajuntament, convocada per l'Associació Terrassahaui. Dilluns, a les 18.45 també n'hi haurà una a Sant Cugat del Vallès. 

12/11/2010 03:17 Internacional
A Palma, amb els crits de "Sàhara llibertat, Zapatero dignitat" i "Espanya les ven, el Marroc ens dispara", un grup dels 27 joves sahrauís que estudien a Mallorca acollits per famílies d'Escola en Pau han encapçalat la manifestació que ha engegat a la Plaça d'Espanya per finalitzar davant la Delegació del Govern. Els manifestants han repartit fulls volants assenyalant que el poble sahrauí porta 37 anys suportant "l'exili, tortures, violacions i assassinats per part del Marroc, mentre el món li donava l'esquena", segons informa Diari de Balears.
 
A Barcelona, membres de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí, l'ACAPS, han congregat 300 persones per protestar en contra de la intervenció militar marroquina al campament als afores d'Al-Aaiun. Ho han fet davant del Consolat General del Marroc, on s'han sentit crits de "Marroc, assassí" i "Volem els culpables".
 
A Tarragona, unes 200 persones s'han aplegat a la rambla Nova, una concentració organitzada per diverses entitats de suport al poble saharaui. L'acte ha servit per reivindicar més suport internacional per al Sàhara Occidental per denunciar la violència marroquina en els fets succeïts a Al-Aaiun amb la intervenció per la força de la policia i l'exèrcit marroquí.
 
A Girona, unes 100 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament. L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Girona) ha llegit un manifest a la plaça del Vi, on ha denunciat la violència marroquina i ha encoratjat la ciutadania a manifestar-se.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid