Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de saharauis acampats expressen a "YouTube" les seves reivindicacions independentistes

El Polisario espera que les properes negociacions siguin ''serioses'' i ''profundes''
 
Els milers de manifestants sahrauís acampats aquests dies als afores de les ciutats ocupades de l'Aaiún,  Smara Dajla i Bujador, han penjat diversos vídeos en YouTube en els quals expressen les seves reivindicacions nacionals i el seu rebuig al tractat de pesca entre la UE i el Marroc, que inclou les aigües del Sàhara Occidental ocupat.

21/10/2010 03:11 Internacional

Els milers de manifestants sahrauís en els vídeos en YouTube denuncien a més "el robatori dels recursos del Sàhara Occidental per l'Estat marroquí" quan aquests "pertanyen al poble sahrauí".

El President Mohamed Abdelaziz en una carta a l'Alt Comissionat per als Drets Humans, Navanethem Pillay, li va demanar que intervingui per "evitar la mort" de la població sahraui en protesta contra l'ocupació marroquina enmig d'un cèrcol militar.

"Aquesta protesta popular i pacífica en contra de les pèssimes condicions de vida en què viu la població sahrauí sota l'ocupació marroquina durant 35 anys, és una clara expressió del seu rebuig a l'ocupació marroquina i confirma el seu compromís amb el dret legítim del poble sahrauí a l'autodeterminació i la independència en virtut de la Carta i les resolucions de l'ONU", va explicar el President de la República.

Abdelaziz va considerar urgent la creació d'un mecanisme per protegir els drets humans al territori ocupat i va cridar a pressionar al govern marroquí per poder celebrar "un referèndum d'autodeterminació lliure, just i imparcial per al poble sahrauí".

Segons fonts en els campaments de protesta, citats pel Ministeri dels Territoris Ocupats i la Comunitats en l'Exterior, ja són més de 14.000 els ciutadans sahrauís que es van instal·lar en l'última setmana en campaments improvisats als afores de l'Aaiún, Smara, Dajla i Bujador, els quals van ser envoltats per forces militars de Rabat.

El Polisario espera que les properes negociacions siguin ''serioses'' i ''profundes''

El Frente Polisario espera que la visita de l'enviat especial del secretari general de la de les Nacions Unides pel Sàhara Occidental, aconsegueix impulsar unes negociacions "serioses" i "profundes" entre les dues parts en conflicte, així s'ha expressat aquest dimecres Mhamed Jaddad, encarregat del "Referendúm".

El Front Polisario espera que aquesta quarta gira de Ross per la regió sigui el començament d'un veritable procés de negociacions serioses i profundes, entre el Frente Polisario i el Marroc per arribar a una solució que garanteix el dret del poble sahrauí a l'autodeterminació" , va dir Jaddad en declaracions a la premsa després de la trobada amb Ross.

"El Front *Polisario va expressar la seva disposició a cooperar amb l'enviat personal del Secretari General de l'ONU", va dir el responsable sahrauís abans d'indicar que "és hora que l'altra part (el Marroc) la que ha de deixar a un costat la seva intransigència per entrar en unes negociacions serioses i profundes i portar la pau a la regió".

"El conflicte del Sàhara Occidental ha de ser resolt en virtut de les resolucions del Consell de Seguretat i l'Assemblea General de l'ONU, que demanen una solució que permeti al poble sahrauí exercir el seu dret a l'autodeterminació", va precisar.

Mhamed Jaddad va insitir en la necessitat de trobar mecanismes per a la protecció dels ciutadans sahrauís als territoris ocupats, especialment els els desplaçats que estant actualment en campaments improvisats, per protestar contra les polítiques de l'ocupació marroquina.

"La visita de Christopher Ross, a la regió és fonamental, perquè representa un pas concret cap a l'aplicació de les resolucions de l'ONU'', va dir el responsable sahrauí.

Christopher Ross ha arribat avui al matí als campaments de refugiats sahrauís, segona etapa de la seva quarta gira per la regió des que va assumir el càrrec al gener de 2009, per intentar reprendre les converses sobre el Sàhara Occidenta.

Font: Sahara Premse Service 

 

Font

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid