Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dos dels detinguts el 29-S ingressen a presó

El jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona ha decidit acceptar la petició de la fiscalia i ha enviat ja aquesta nit dues persones a la presó Model de Barcelona. Es tracta de dues persones de les nou que quedaven encara per passar per disposició judicial, que s'enfronten als mateixos càrrecs que la majoria: des de desordres públics, a danys, lesions i atemptat a l'autoritat.
 
Segons ha pogut saber Llibertat.cat, es dóna el cas que els dos empresonats són catalans d'origen estranger -un mexicà i  l'altre marroquí-. Paradoxalment, César, Z.F, el català d'origen mexicà, té les mateixes acusacions que la majoria de persones que foren detinguts, però s'ha decidit retenir-lo al·legant risc de fuga pel simple fet de ser d'origen estranger malgrat estar assentat de manera estable a Catalunya. Pel que fa a l'altre empresonat, se l'acusa del saqueig a una botiga de roba.

02/10/2010 02:48 Drets i Llibertats

Segons ha explicat Alerta Solidària, l'advocat que ha practicat l'assistència a un dels dos empresonats ha fet saber la seva indignació i sorpresa. Davant la tònica general del dia anterior, on un cop preses les declaracions,quedaven en llibertat amb càrrecs el global de les detingudes, fossin catalanes o estrangeres, ha arribat un canvi brusc de criteri que ningú s'esperava, a més coincidint amb la visita de membres de la brigada d'informació dels Mossos d'Esquadra al jutjat.

Davant d'acusacions idèntiques com les versades sobre altres persones estrangeres, al qui li tocava el torn a primera hora de la tarda, la fiscalia ha al·legat perill de fuga i el jutge ha dictat presó. De res ha servit informar de l'arrelament social del detingut que està casat amb una catalana, té feina estable i fixa i està a dos mesos de presentar el seu treball per al doctorat.

D'aquesta manera, César, Z.F. ha entrat a presó en espera de poder presentar un recurs (dilluns vinent) i en espera que la follia mediàtica desinfli la histèria reaccionària que estan practicant amb especial intensitat els mitjans de comunicació oficialistes, entre els quals destaca la televisió pública de Catalunya. A tall d'exemple, La Vanguardia ja remarca en el seu titular que "Només dos dels nou detinguts ingressen a la presó".

Un centenar de persones han esperat durant llarga estona la sortida de la resta de detingudes, cosa que per Alerta Solidària és "una mostra més d'humanitat i solidaritat enmig de tanta hipocresia".

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid