Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els antifeixistes de Pego eviten entrar a la presó
13/06/2024 Drets i Llibertats

Un pacte qualificat "d'agredolç" per Maria Josep Martínez, advocada dels joves de Pego (la Marina Alta) i membre del col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària ha permés garantir que els joves antifeixistes de Pego no hagin d'entrar a la presó. El pacte ha estat possible per una rebaixa molt important de les posicions de la Fiscalia i de l’acusació particular. Un fet que ha permés arribar a una conformitat que implica l’assumpció dels sucessos i la garantia per evitar la presó dels joves encausats.

Les penes màximes per les quals han sigut condemnats alguns d’ells són de nou mesos de privació de llibertat i de tres mesos de localització permanent, que quedaran en suspens. Tot i que considera l'advocada que la sentència condemnatòria no és justa. Ara bé, hi havia la possibilitat  d’una pena de presó, tenint en compte que la petició de la Fiscalia era de vora huit anys i la de les acusacions particulars de cinc. Tot plegat "ens ha conduït a pactar i no a arriscar", afirma l'advocada.

Els fets van passar el 18 d’octubre de 2020, quan un grup de neonazis del grup ultra Gandiblus es van passejar per la ciutat fent exaltacions feixistes –salutacions romanes, visques a Hitler, etc.– hores abans d’un partit de futbol entre el Pego i el Gandia. Els encausats, en veure que les autoritats no feien res per aturar-los, van decidir d’actuar.

Quan la Guàrdia Civil s’hi va presentar, només va veure que els antifeixistes no deixaven eixir els neonazis del camp de futbol i, segons l’atestat, els feien crits amenaçadors. De la resta, no en van veure res. A més, un parell d’agents van denunciar que els antifeixistes els havien agredit.

Alerta Solidària també ha denunciat que, abans del judici, la Guàrdia Civil havia fet un gran desplegament a la porta de l’Audiència d’Alacant i havia fet identificar tots els encausats abans de deixar-los entrar al tribunal. Així mateix, ha lamentat que no s’hagi deixat passar les famílies dels represaliats.

 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid