Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8-M
Dos polices nacionals espanyols irrompren en un tall en motiu del 8-M a Esplugues de Llobregat

Dos policies espanyols, sense uniforme, un d'ells s'ha identificat com a tal mentre que l'altre només ho ha fet verbalment. A l'interior del seu vehicle portaven una bandera espanyol i una banderola de VOX

10/03/2024
En el marc de la vaga convocada per diferents sindicats el dia de la Dona Treballadora, les dones organitzades del moviment popular del Baix Llobregat han iniciat la jornada amb un tall de trànsit reivindicatiu a Esplugues.

Durant l'acció realitzada en aquesta jornada de lluita, les dones  han rebut diversos tipus d'agressions: crits. Insults, atropellaments, cops, puntades, empentes... Agressions que són una mostra més de les violències masclistes que pateixen les dones i identitats dissidents dia rere dia. Avui ens veiem obligades a visualitzar-les d'aquesta manera.

Les diferents agressions han anat pujant de lo fins que un home ha decidit córrer cap a les companyes que subjectaven la pancarta, amb la voluntat de boicotejar el dret a vaga. Mentre empenyia i escridassava a dones concentrades enmig de la via pública, tot incitant a la gent que estava dins els vehicles a passar per sobre nostre, fent perillar la integritat física de totes  elles. Davant d'aquestes agressions algunes de les persones que es trobaven dins els vehicles han provat d'aturar-lo.

Davant el context de violència exercida per diferents homes, les noies s'han vist obligades a aturar la protesta. Una vegada ja ens trobaven fora de l'espai on s'ha realitzat l'acció. Observen l'individu agressor enregistrar dins d'un vehicle a les persones que havien participat en el tall.

Per aquesta raó les noies s'apropen al vehicle i observen distintius del partit feixista VOX. Mentre l'home surt del cotxeamb una dona que l'acompanyava mentre donant-li  un cop a la cara a una amb de les manifestants amb la porta del vehicle. En aquest moment els dos individus han intentat endur-se una companya dins del vehicle., Han procedit a immobilitzar.la i retenir diferents companyes. Davant de les agressions que estaven exercint han pronunciat el següent crit  "la habeís cagado, somos policias nacionales". Mentre aquesta mateixa companya estava sent retinguda l'home l'ha tret una placa identificativa del Cuerpo Nacional de la Policia espanyola i s'ha identificat com a tal. Sota l'amenaça d'emportar-se-la detinguda en el seu cotxe particular, la dona ha mantingut immobilitzat utilitzant tècniques parapolicials i emprant la força fisica provocant l'ofegament i altres lesions a la companya. Aquesta dona no s'ha mostrat cap acreditació policial tot i repetir de veu formar part d'aquest cos de seguretat en cap moment. Gracies a la força de la resta de companyes que han posat el cos s'ha pogut impedir la detenció il·legal.

Finalment, s'ha personat una patrulla del cos de Mossos d'Esquadra. Els dos agents davant de la seva falta de competêncies i la il·legalitat de la seva actuació s'han vist obligats a quedar en segon terme l explicar et seu relat als Mossos d'Esquadra. Davant d'aquest escena els mossos han identificat als dos agents de policia nacional espanyola i a la companya retinguda. Els dos policies nacionals espanyols no han estat retinguts en cap moment. Des del cos de mossos no ens ha facilitat les dades identificatives dels dos agents de la Policia Nacional. Aquests han acabat marxant tranquíl·lament amb el seu vehícle particular.

Assenyalem una vegada més l'abús policial i la seva impunitat, l l'aliança de l'extrema dreta i els cossos de seguretat de l'estat espanyol que exerceixen violència i opressió cap a les dones treballadores i Ofganitzades davant un sistema patriarcal que ens vol silenciades l submises. "Ara més que mai veiem la necessitat de seguir organitzades combatent dia rere dia la violència exercida sota la impunitat de les forcesrepressives i aquells quel'aplaudeixen", remarquen les organitzadores de les l'acció

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid