Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sobiranisme
Els socis de l'ANC decidiran de l'1 al 14 de març si l'entitat impulsa la llista cívica

L'Assemblea ha anunciat avui la pregunta, el termini i la web informativa de la consulta sobre el projecte de la Llista Cívica per la Independència. Els socis votaran de forma telemàtica, entre l'1 i el 14 de març, si estan d'acord o no en impulsar la creació d'una agrupació d'electors que es presenti a les pròximes eleccions al Parlament.

13/01/2024
El Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana ha aprovat en el ple d'aquest dissabte la pregunta i el període de votació de la consulta sobre l'impuls d'una llista cívica a les pròximes eleccions al Parlament. Els socis podran votar telemàticament entre l'1 i el 14 de març la següent pregunta: "Estàs d'acord que l'Assemblea impulsi la presentació del projecte de la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, per tal de fer efectiva la independència?".
En els pròxims dies l'entitat posarà a disposició dels socis i de tota la ciutadania una pàgina web on es podran consultar tots els detalls i resoldre tots els dubtes sobre aquest projecte. En aquesta web s'hi detallaran els objectius, l'estratègia, el procés de participació ciutadana o la confecció de la llista. També inclourà un codi ètic i de compromís amb la declaració d'independència a signar pels candidats i candidates i l'explicació de què és una agrupació d’electors i què la diferencia d'un partit polític.
D'aquesta manera, es podrà consultar a la web tota la informació sobre el projecte de la Llista Cívica per la Independència perquè pugui ser referendat per les sòcies i socis de l'Assemblea en els terminis previstos, així com aprofundir en el seu contingut polític i estratègic.
Durant el període de votació, que inclou dos caps de setmana, es farà un esforç perquè els socis que ho sol·licitin puguin fer el tràmit presencialment en algunes de les seus territorials de l’entitat. Per això, es volen crear grups de suport en les diverses regions en què s’estructura l’Assemblea perquè organitzin xerrades informatives i preparin els punts d’assistència a la votació de la consulta.
El termini llarg de votació, la possibilitat de poder votar amb assistència a diverses seus territorials, així com poder consultar tota la informació en una web específica, demostren l'interès i l'esforç del Secretariat Nacional perquè aquesta decisió sigui presa amb la màxima participació dels associats i amb tota transparència democràtica. Amb aquesta finalitat també es posarà en marxa un centre d’atenció telefònica per informar i fomentar aquesta participació.
Com s'explica al Full de ruta de l'entitat, el que proposa l'Assemblea és la creació d'un altre instrument de mobilització per arribar com més aviat millor a la independència de Catalunya. Aquest cop, mitjançant l'impuls d'una agrupació d'electors per a les pròximes eleccions al Parlament, que s'allunyaria del sistema de partits i sacsejaria l'escenari autonomista actual.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid