Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs, de nou a la presó

Article d'Isabel-Clara Simó, publicat al diari AVUI el 27 d'octubre de 2005

19/12/2023 El fil roig
En el més pur estil franquista, dimarts, en anar a renovar-se el document d'identitat, van detenir Lluís Maria Xirinacs.Una persona que ha dedicat tota la vida al pacifisme, ha demostrat el seu horror a la violència i ha estat candidat al premi Nobel de la pau és considerada perillosa i se li aplica l'antidemocràtica i anticonstitucional llei antiterrorista. Les excuses són ridícules, en un context en què alguns lladres que hi ha al poder són immunes a la llei i alguns ciutadans que només han fet el bé són objecte de repressió. La detenció de Lluís Maria Xirinacs és franquisme. I és, a parer meu, una conseqüència més de la dolorosa campanya contra Catalunya per allò de l'Estatut. Tot plegat fa una vergonya immensa.

Un grapat de pocavergonyes han decidit atiar l'odi, han aprofitat la bona fe de ciutadans desinformats i han esgrimit arguments falsos per desacreditar Catalunya davant l'opinió pública espanyola, i com a conseqüència veurem coses que faran tremolar d'indignació. Lluís Maria Xirinacs, a més, té 74 anys. Internacionalment hi ha hagut molta consideració per a en Pinochet a causa de l'edat, i això que és un assassí, un genocida i un terrorista. Un home de bona voluntat i d'idees fermes, però, és empresonat per unes paraules dites al Fossar de les Moreres i que té tot el dret constitucional de dir. ¿Heu passejat mai per Trafalgar Square? ¿Heu sentit què hi diuen alguns dels oradors espontanis? Però és que estan en un país lliure i tenen llibertat d'expressió. Els qui han empresonat Xirinacs no volen avortar l'Estatut: volen avortar la democràcia. I ho fan en nom de la sacrosanta Constitució que acaben de conculcar. Indignant.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid