Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Les entitats sobiranistes dels Països Catalans plantaran cara a l'embat que "estam patint per temes culturals i lingüístics"
02/09/2023 Política

Aquest divendres, Can Alcover de Palma ha acollit una trobada de les entitats sobiranistes dels Països Catalans: l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ANC Catalunya Nord, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (Decidim) i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM).

En roda de premsa, el representants de les entitats han exposat la seua postura davant els governs autonòmics sorgits de les eleccions del passat 28 de maig, després de les quals PP i Vox van formar govern al País Valencià i el PP pot governar en solitari a les Illes, condicionat pel suport parlamentari de Vox.

Consol Barberà de Decidim País Valencià, ha llegit el manifest conjunt en el qual s'han repassat algunes de les amenaces en matèria lingüística que s'han viscut en els diferents territoris dels Països Catalans com la supressió d'organismes de defensa de drets lingüístics o el cas particular de la Catalunya del Nord, en el que hi ha una acusació contra cinc municipis per haver inclòs l'ús del català als ajuntaments. També ha apuntat, en relació al País Valèncià  hi ha "un secessionisme molt fort que s'amaga sota la defensa del valencianisme autèntic que fa molt de mal".

En aquest línia, Joan Planes, president de l'ASM ha explicat que "l'objectiu de la trobada és posar en comú tots els recursos que tenim perquè és necessari articular una resposta a l'embat que estam patint per temes culturals i lingüístics, en especial, actualment a les Illes i al País Valencià pels governs PP-VOX." i ha fet una crida a plantar cara, com ja van fer els docents el 2013 amb el govern de Bauzà, ja que "no estan disposats a fer passes enrere".

Per la seva banda, Daniela Grau de l'ANC Catalunya del Nord ha denunciat "el colonialisme interior francès, que passa per ser un Estat democràtic, però que de fet no ho és".

Dolors Feliu de l'ANC ha manifestat que cal fer un front comú davant els atacs dels governs espanyol i francès i exemplificar la força de la societat civil front dels atacs que venen, "fins i tot dels poders públics, que són d'aquests estats que no comparteixen la nostra cultura i la nostra llengua, intentant minoritzar-la i adaptar-la a la cultura espanyola i francesa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid