Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
"Perseverança" és el mot que més ha ressonat a l’emotiu homenatge de Carles Castellanos

«He batallat tan ardidament com he pogut i sabut per a transformar una societat que, damunt la bellesa de la fraternitat humana, ha construït un sistema injust que ha multiplicat l'existència d'inferns arreu de la terra», de Carles Castellanos al final de l'acte (recollida d'una piulada @AinhoaYll).

02/07/2023 Política

Aquest dissabte, l'espai Fabra i Coats de Sant Andreu del Palomar (Barcelona) ha acollit l'Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç, en reconeixement de sis décades de militància per l'alliberament nacional i de classe dels Països Catalans, sobretot per la seva tasca ideològica que ha sabut combinar amb la pràctica, així com la seva generositat com a persona. Durant l'acte, un dels mots que més ha ressonat ha estat el de "perseverança", pels moments difícils i compromesos que ha hagut de viure a causa de la repressió (detencions, tortura, empresonaments, així com també haver de viure més enllà de l’Albera en una situació hostil) i que sempre ha superat per mantenir-se ferm amb el seu compromís amb la lluita"

L'acte organitzat per Poble Lliure i Edicions 1979 aplegà unes 400 persones i va començar a les 6 de la tarda amb una breu representació de l'actriu Mònica Glaenzel. Tot seguit es van projectar diversos vídeos on companys de militància i persones de l'entorn polític van lloar la tragectòria de l'homenatjat.

Poc després van pujar a l'escenari els militants de Poble Lliure Albert Botran, Guillem Fuster i Anna Pagès on van recordar les aportacions teòriques de Carles Castellanos que van ajudar a renovar l'independentisme d'esquerres a les dècades dels anys 60', 70' i 80' del segle XX.

Els parlaments i els vídeos es van anar intercalant amb actuacions de l'actriu Mònica Glaenzel i l'actor Manel Barceló. Arribant al penúltim parlament que va ser realitzat per la Teresa Lecha (companya d'en Carles Castellanos) on va recordar al seu germà Toni i altres aspectes familiars. Finalment, l'acte va acabar amb unes paraules de Carles Castellanos on va agraïr als organitzadors i assistents  "aquesta magnífica expressió de solidaritat i fraternitat revolucionària". 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid