Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’efecte +Súmate

Des dels seus inicis presentant-se en societat un 3 d’octubre del 2013 de la mà Eduardo Reyes i centenars de persones Súmate ha esdevingut un símptoma molt clar del creixement de la voluntat persistent, del Poble català per decidir sobre la seva independència.

Quasi una dècada després d’aquell 3 d’octubre -i un lustre del 3 d’octubre del 2017- elecció rere elecció i amb diferents partits i coalicions les forces independentistes han anat guanyant cada nova elecció i augmentat el seu percentatge. Al mateix temps la nostra entitat ha evolucionat, amb centenars d’actes, xerrades, i en definitiva manteniment la seva existència i dinàmica.

El moviment independentista, com la societat catalana és ben viu plural i extraordinàriament divers. En un espai tant competitiu i amb corrents interns nous cada nova temporada i propostes de nous espais a cada comtessa electoral. Les urnes lluny de castigar aquesta divisió valoren l’autenticitat i coherència da cada de proposta i així cada cop més va augmentant el percentatge de vot ales forces que es proclamem independentistes o sobiranistes.

+Súmate i la seva existència i activitat ha sobreviscut a aquest debat intern del moviment independentista perquè és útil a la societat catalana: el dret a l’autodeterminació, la defensa de l’ensenyament de la llengua catalana el suport transversal a totes les forces i iniciatives que defensen les llibertats a Catalunya per gent d’origen no català, desmunten totes les fal·làcies que el nacionalisme espanyol fa servir fent veure que l’independentisme es basa només en raons d’identitat.

+Súmate és necessària en la defensa que cap llengua no és un problema de convivència a una Catalunya culturalment plural, rica i diversa. Que Catalunya té dret a autodeterminar-se i que cap article de cap constitució post-franquista ens farà renunciar. La denúncia permanent de l’existència de l’exili i la presó com a resposta autoritària d’una estat de baixa qualitat democràtica és també una renúncia irrenunciable de la nostra Entitat.

L’efecte Súmate és la mostra que seguim creixent – No importa el orígen, importa el destino– i, mentrestant, a cada elecció, convé que continuem explicant i treballant perquè es constati a cada municipi i racó a Catalunya els Manuels, Eduardos, Rafaeles, Andreses, Angeles, Eustasios i Gabrieles, volem viure Republicanament.

Jordi Céspedes.

Membre de la direcció nacional de Súmate.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid