Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
Surt el número 160 de 'Carrer' amb un dossier sobre el naixement de la FAVB ara fa 50 anys
27/06/2022 Política
La Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona farà 50 anys el 4 de juliol i Carrer ho celebra amb un número especial de 40 pàgines.

El dossier del Carrer 160“El naixement de la Favb, fets i protagonistes”, és un viatge en el temps que ens porta al tardofranquisme i la transició per explicar-nos com es va configurar el moviment veïnal a la ciutat. Quin paper van jugar els centres socials, les associacions de cabezas de familia, els bombillaires, les comissions de barri i les primeres associacions veïnals? Quines elits econòmiques calia combatre? Com va ser la repressió del governador civil Martín Villa?

A la secció D'entrada, aprofundim en l'herència decrèpita de la Barcelona olímpica, a trenta anys de l'esdeveniment que va canviar la ciutat per sempre. Com han envellit els seus equipaments esportius, les rondes, les platges, els centres comercials o els barris de nova creació? Fem també una menció especial a les fonts olímpiques de Tusquets, inaugurades el 1992 i oblidades poc després.

El número inclou també un reportatge sobre l'obscura arribada de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona; una entrevista a Dani Pardo, membre de l'Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic; i la publicació en exclusiva de fotos inèdites de l'enderroc de les barraques de Jesús i Maria, el 1973, fetes per una jove Maria Favà.

Aquest Carrer, a més, és especial perquè estrenem redisseny. A càrrec de Manuel Cuyàs, manté l'essència de la revista, però l'actualitza i l'endreça per facilitar la lectura. Esperem que el gaudiu.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid