Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per a la República
Verges acollirà les primeres “Jornades Municipalistes per la República des de Baix” a comarques nord-orientals

Les jornades tractaran diversos temes en clau municipal (aigua, energia, feminisme, etc) i es clourà amb un debat estratègic amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2023

15/10/2021 Política

L’espai Municipalistes per la República des de Baix (MxRddB), amb la col·laboració de Junts Fem Poble, organitzen una jornada de debat en clau municipalista, amb mirada republicana i situada a comarques gironines. Verges és el municipi escollit per acollir la jornada de debat que tindrà lloc el proper dissabte 6 de novembre. Tal i com ha declarat Ignasi Sabater, alcalde de Verges: ”Vèiem la necessitat de debatre sobre com construir espais polítics més amplis des dels municipis i vam decidir col·laborar per organitzar aquestes jornades”.

La jornada de debat s’iniciarà amb taules temàtiques al matí, seguirà amb un dinar popular i conclourà amb un debat polític i estratègic a primera hora de la tarda.

El debat sobre el dret a l’aigua i recuperació de la gestió pública comptarà amb la participació de Laia Pèlach, regidora de Guanyem Girona i exdiputada a la Diputació de Girona; Miriam Planas, portaveu d’Aigua és Vida i membre d’Enginyeria sense Fronteres; Edurne Bagué, investigadora de la Càtedra Unesco de Desenvolupament Humà Sostenible (UdG); i Arnau Comas, excoordinador de l’AMAP (Associació de Municipis per l’Aigua Pública).


La taula sobre lideratges feministes al món local comptarà amb les ponents Dolors Pons, alcaldessa de Viladamat; Nora San Sebastián, consellera a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i regidora a Badalona; Marta Guillaumes, diputada a la Diputació de Girona i regidora a Salt; i Gina Sabadell, alcaldessa d’Argentona.

Seguidament el debat es centrarà en la transició energètica, renovables i sobirania, amb la participació de Marta Jofra, tresorera de l’Associació de Municipis per l’Energia Pública i regidora a Vilanova i la Geltrú; Mònica Guiteras, membre de la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE); Raül Valentin, alcalde de Sant Antoni de Vilamajor; i Dani Cornellà, exalcalde de Celrà, diputat i membre de la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament.

I la darrera taula del matí tractarà sobre la dinamització econòmica a municipis petits i mitjans amb les veus de Josep Bartis, regidor de règim Intern, esports, promoció econòmica i habitatge a Celrà; Urko López, representant d’EH Bildu a les Juntes Generals de Biscaia i investigador a la Universitat; Meritxell Caler, regidora de desenvolupament econòmic, feminismes, i inclusió a Ripollet; i Judit Sardà, regidora d'hisenda, desenvolupament econòmic i república a Tona.

El debat estratègic sobre les properes eleccions municipals tindrà lloc a partir de les 16h, sota el lema Horitzó 2023: guanyem la República des de baix, i comptarà amb la participació de Cristina Andreu, regidora de Guanyem Girona; Dolors Sabater, diputada de la CUP i Guanyem i exalcaldessa de Badalona; Urko López, representant d’EH Bildu a les Juntes Generals de Biscaia i investigador a la Universitat; Robert Sabater, exalcalde de Viladamat; i Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat.

Tal i com ha declarat una de les portaveus de l’espai, Pilar Castillejo, tinent d’Alcaldia i regidora de Ripollet: “Municipalistes per la República des de Baix és un espai de coordinació de candidatures àmplies i unitàries i el nostre objectiu amb l’objectiu és superar el partidisme de curta volada i construir conjuntament grans acords populars, teixint aliances polítiques i socials, d’esquerres, republicanes, feministes i ecologistes”.

L’espai, creat el 2019 per catorze candidatures municipalistes, té com a objectiu principal construir polítiques de recuperació de la sobirania en tots els aspectes vitals i comunitaris, de manera coordinada i enxarxada entre municipis.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid