Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jocs Mediterranis
L'Estat espanyol i el COE van col·laborar amb Societat Civil Catalana per assegurar-se l'espanyolització dels Jocs Mediterranis

Amb la idea que "s'havia de protegir al rei" durant l'acte d'inauguració, l'entitat espanyolista va repartir entrades entre grups d'extrema dreta per tal de donar la benvinguda al monarca Felip VI.

02/09/2021

El mitjà Porta Enrere ha pogut confirmar la la col·laboració del Comitè Olímpic Espanyol (COE), de Societat Civil Catalana (SCC) i del mateix govern municipal -llavors liderat pel PSC-, a través de la Fundació per evitar l'espanyolització dels Jocs Mediterranis celebrats a Tarragona durant l'estiu del 2018.

El periodista Rafa Marrasé, apunta entre altres coses, que l'actuació de SSC a l'acte d'inauguració ja va tota una declaració d'intencions, amb l'assoliliment fins a 749 entrades des de l'entresòl de la Casa de Aragón, ubicada al carrer Pau del Protectorat. En total, es van gastar 29.690 euros per assegurar que la benvinguda al rei espanyol fos amable. Algunes d'elles es van adquirir abans del mateix 17 de maig, és a dir, en un torn que estava reservat als espònsors i institucions, mentre que la resta es van anar comprant en dies successius, fins al dia 21 de juny, en tot moment assumint un tracte preferencial concedit per l'organització

Cal recordar que, el 22 de juny de l'any 2018, el dia de la cerimònia d'inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona, el Nou Estadi es va vestir de gala. Aproximadament un centenar de persones convocades pels CDR protestaven des de la Vall de l'Arrabassada per l'arribada anunciada de Felip VI. Aquests observaven sorpresos que no tan sols els Mossos d'Esquadra no els deixessin accedir a les proximitats del camp sinó que sí que tinguessin l'accés autoritzat altres manifestants, això sí, de signe contrari.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid