Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Guanyem Girona lamenta que el govern deixi escapar subvencions per a la reactivació econòmica

· L'Ajuntament de Girona no es va presentar a una línia d'ajuts a la promoció econòmica de la Diputació de Girona

· Consideren que és "una mostra més de la desatenció cap al petit comerciant local que ho està passant malament"

16/03/2021 Política

Guanyem Girona ha criticat públicament que el govern gironí de JxCat i ERC deixés escapar una nova subvenció de la Diputació de Girona per a la promoció econòmica.La línia d'ajuts, que atorga un màxim de 11.000€ per projecte, té com a finalitat "que a la demarcació de Girona s'impulsin projectes innovadors amb capacitat de millora socioeconòmica i vocació de continuïtat". El regidor del principal partit a l'oposició, Xevi Montoya, s'ha mostrat "decebut" per "la incapacitat del govern de retenir tot aquell capital que permeti reflotar l'economia i generar llocs de feina". Tot i que el regidor ha admès que es tracta d’una quantitat “petita” ha assegurat que es tracta d’un “símptoma de la gestió actual del govern”. “El govern de la ciutat hauria de fer mans i mànigues per captar tot aquell capital que es pugui per a la reactivació econòmica de la ciutat. No podem deixar que s’escapin diners que podrint destinar-se a incentivar projectes innovadors a Girona”, ha reblat.

Concretament, les bases de la subvenció estipulaven que els diners estan destinats a “elaborar plans d’actuació i documents de planificació sectorial de promoció i desenvolupament econòmic local”. D’altres municipis que sí que van sol·licitar les subvencions han pogut implementar projectes com un pla per a la transició energètica, un pla per a la recuperació del sector tèxtil local, un programa per a la dinamització d’un turisme sostenible o una anàlisi per a la diversificació de l’activitat productiva. “Són bones propostes que es faran realitat a d’altres pobles i ciutats però no a Girona per culpa de la paràlisi del govern”, ha apuntat el regidor de la formació municipalista.

Finalment, Montoya ha assegurat que el petit negoci local ha d'esdevenir "el pal de paller de la recuperació econòmica" i que l’Ajuntament de Girona “hauria d’estar bolcat a trobar idees i projectes per rescatar l’economia gironina”.

Anteriorment Guanyem també va denunciar que el govern gironí deixés escapar més de 30.000€ en subvencions per a projectes que fomentin polítiques de sostenibilitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid