Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada del País Valencià
Commemoració del 9 d'Octubre amb una concentració simbòlica per reivindicar drets, autogovern i llengua

I es fa una crida a celebrar la diada a través de les xarxes.

07/10/2020 Política

A causa de la pandèmia, la Comissió 9 d’Octubre a pensar una diada diferent i, per això, es farà una concentració simbòlica el mateix dia 9 d’Octubre davant la seu de les Corts Valencianes amb l’aforament controlat d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

En aquesta concentració es farà lliurament del manifest per a la diada del País Valencià de 2020 als mitjans de comunicació, declaracions de les persones representants de la Comissió i posterior lectura del manifest.

Tot i així, la Comissió considera que responsabilitat no és sinònim de silenci ni de renúncia "a les nostres responsabilitats com a agents socials amb el nostre poble, el poble valencià. Per això, reafirmem la nostra voluntat de construir el País Valencià com a subjecte de sobirania i com a projecte de millora del benestar del nostre poble, i de defensar-nos dels grups i organitzacions feixistes que ens ataquen violentament, any darrere d’any, volent negar els nostres drets socioculturals i el nostre dret a decidir".

Paral·lelament, per tant, la comissió "convoca presència a les xarxes socials i implicació de tota la ciutadania per mantenir vives les nostres reivindicacions com a poble valencià, i omplir les xarxes amb imatges de 9 d’Octubres d’anys anteriors. Convençudes i convençuts que la nostra unió com a poble és la clau per assolir protecció social davant la crisi de la Covid i capacitat d’autogovern, aquest 9 d’Octubre, seguim, seguirem".

La Comissió 9 d’Octubre està formada per les entitats Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant lo Blanc, Ca Revolta, Decidim, Escola Valenciana, Fundació Nexe, Plataforma per la Llengua, Societat Coral El Micalet; els sindicats estudiants Bloc d’Estudiants Agermanants (BEA) i A Contracorrent; els sindicats CCOO-PV i Intersindical Valenciana; i els partits Compromís, ERPV, EUPV i Podem.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid