Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Emissió simultània de la pel·lícula sobre Guillem Agulló a TV3, IB3 i À Punt

El film es va estrenar el passat mes d'agost en el Festival de Cinema de Màlaga

09/09/2020 Drets i Llibertats

El proper divendres 2 d'octubre, TV3, IB3 i À Punt emetran simultàneament La mort de Guillem, pel·lícula sobre la història de Guillem Agulló, jove antifeixista i independentista de l'organització juvevenil Maulets assassinat l'11 d'abril del 1993 per un grup d'ultradreta autodenominat Marchalenes-IV Reich.

L'autor material, Pedro Cuevas, va ser condemnat a 14 anys de presó. Va complir només quatre. Posteriorment, Cuevas va formar part de les llistes d'Aliança Nacional i va ser jutjat en el cas de la Operació Panzer contra el grup neonazi Front Anti Sistema, encara que els setze detenguts varen acabar absolts. Cal remarcar que des de la seva mort, Agulló ha esdevingut un símbol de lluita antifeixista als Països Catalans. 

El film dirigit per Carlos Marques-Marcet, s'estrenà el passat mes d'agost en el Festival de Cinema de Màlaga. La pel·lícula ha estat coproduïda per À Punt i TV3 i que va impulsar les productores de catalanes Lastor Media i SomBatabat Produccions, i la valenciana Suica Films. A més, la direcció de la pel·lícula, que es va finançar amb un Verkami i que té una durada de 90 minuts.

El film està dirigit per Carlos Marqués-Marcet, que també ha estat al capdavant d'altres produccions de renom com Els dies que vindran, 10.000 KM i Tierra firme i es va estrenar  el passat 24 d'agost en el Festival de Cinema de Màlaga.

Des del seu assassinat, els pares i germanes d'Agulló han hagut d'aguantar amenaces recordant la mort de Guillem i pintades en la seva pròpia casa amb simbologia nazi.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid