Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Flama del Canigó
Les Torres de Guaita del Vallespir s'encendran al vespre per aquesta festa dels focs de Sant Joan tant particular

Començant per les de Prats de Molló i successivament quan veuran el foc de l'una l'altra s'il·luminarà

23/06/2020 Cultura
Aquest vespre, a partir de les 10 i 10 minuts a Prats de Molló el batlle, Claude Ferrer, encendrà una torxa, quan els que seran a les Torres de Cabrenç vegin el llum de la del Mir també n'encendran una, seguint amb la Torre de Cos, el Castell de Mollet, Cortsaví i Vetera, segons informa Ràdio Arrels

El Joan Jaume Casals serà a Montferrer, al Castell de Mollet, i espera que a la plana els companys de les altres torres també encenguin una torxa i «fins a arribar al Palau dels Reis de Mallorca, Castellnou o encara Cotlliure, és a dir per qui estaven comunicades les torres».

Una manera diferent de viure i veure aquesta revetlla de Sant Joan a causa de la situació sanitària, l'ideal seria que totes les Torres de Guaita de Catalunya Nord se puguin encendre recordant la imatge de Montserrat il·luminant-se fa uns mesos.

Cal recordar que d'ençà de l'època dels Reis de Mallorca, aquestes torres servien per comunicar un perill, i fer arribar la informació de torre en torre fins a arribar al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà. De dia es feia servir el fum i de nit el foc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid