Flama del Canigó
Les Torres de Guaita del Vallespir s'encendran al vespre per aquesta festa dels focs de Sant Joan tant particular

Començant per les de Prats de Molló i successivament quan veuran el foc de l'una l'altra s'il·luminarà

23/06/2020 Cultura
Aquest vespre, a partir de les 10 i 10 minuts a Prats de Molló el batlle, Claude Ferrer, encendrà una torxa, quan els que seran a les Torres de Cabrenç vegin el llum de la del Mir també n'encendran una, seguint amb la Torre de Cos, el Castell de Mollet, Cortsaví i Vetera, segons informa Ràdio Arrels

El Joan Jaume Casals serà a Montferrer, al Castell de Mollet, i espera que a la plana els companys de les altres torres també encenguin una torxa i «fins a arribar al Palau dels Reis de Mallorca, Castellnou o encara Cotlliure, és a dir per qui estaven comunicades les torres».

Una manera diferent de viure i veure aquesta revetlla de Sant Joan a causa de la situació sanitària, l'ideal seria que totes les Torres de Guaita de Catalunya Nord se puguin encendre recordant la imatge de Montserrat il·luminant-se fa uns mesos.

Cal recordar que d'ençà de l'època dels Reis de Mallorca, aquestes torres servien per comunicar un perill, i fer arribar la informació de torre en torre fins a arribar al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà. De dia es feia servir el fum i de nit el foc.