Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
La CUP de Reus presentarà una moció per retirar les màquines d’ozó com a desinfectants de coronavirus

Segons una nota de la Generalitat, aquest mètode encara no està aprovat, no es garanteix la seva eficàcia i podria ser tòxic per a la salut de les persones

19/05/2020 Salut
La Candidatura d’Unitat Popular portarà al ple d’aquest divendres una moció perquè l’Ajuntament deixi d’utilitzar les màquines d’ozó com a desinfectant del coronavirus. Els cupaires expliquen que aquest mètode encara no està aprovat per Sanitat, per la qual cosa no es pot garantir la seva eficàcia i a més a més podria comportar certs riscos per a la salut. Aquestes són unes valoracions publicades pel Departament de Salut de la Generalitat i compartides també des de la Regidoria de Salut Pública del mateix ajuntament.

Davant la notícia que el regidor de Medi Ambient i RH havia fet servir les màquines d’ozó a les dependències municipals, la Cup va formular una sèrie de preguntes a la regidoria encara sense resposta. Entre elles, la Candidatura demana el certificat de l’OMS amb el qual es basa el regidor Dani Rubio i pregunta per què no es van seguir les indicacions de la Regidoria de Salut Pública. Marta Llorens, regidora de la Cup considera que «és molt greu que no s’actuï de manera col·legiada entre els diferents departaments, i encara més quan pot comportar riscos per a la salut».

Tot i que està permesa la seva comercialització, l’ozó no es troba a la llista oficial dels virucides autoritzats pel Ministeri de Sanitat. A més, segons han pogut comprovar des de la Cup, experts del Col·legi de Biòlegs de Catalunya desaconsellen l’ús de biocides no autoritzats, ja que els efectes sobre la salut i el medi ambient poden ser greument negatius, fins i tot n'hi ha que poden ser cancerígens. En aquest sentit, la formació anticapitalista tem que aquest mètode «no només no desinfecti, creant una falsa sensació de seguretat, sinó que provoqui una atmosfera tòxica, tant per a les persones com per al medi ambient».
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid