Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets Humans
L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades

L'encesa és un cant pels drets humans, una iniciativa engegada fa dos anys a Mallorca i en la que es reivindica la protecció del patrimoni de les illes i la defensa dels drets humans. D'entrada hi ha conformats  48 punts d'encesa a Mallorca, d'una quinzena de talaiots a Menorca, un punt d'encès a Eivissa, la torre de la  Sal Rossa, un altre a Formentera i la participació de dues localitats al Nord d'Àfrica.

09/01/2019 Drets i Llibertats

La trecera edició de l'encesa 'Talaies i talaiots de les Illes Balears. Un cant pels drets humans' serà aquest dissabte de 13.00 i a les 18.15 hores. Iniciativa coordinada pel Consell de Mallorca i que enguany denunciarà la violència contra les dones refugiades. Paral·lament s'ha recdactat un manifest consensuat entre les institucions i entitats que col·laboren en la iniciativa.

Segons ha informat el Consell, actualment està confirmada la participació de 48 punts d'encesa a Mallorca, d'una quinzena de talaiots a Menorca, un punt d'encès a Eivissa, la torre de la Sal Rossa, un altre a Formentera i la participació de dues localitats al Nord d'Àfrica.Aquest dissabte 12 de gener, el Consell d'Eivissa participarà a l'acte 'Talaies i talaiots de les Illes Balears, un cant pels drets humans', una iniciativa engegada fa dos anys a Mallorca i en la que es reivindica la protecció del patrimoni de les illes i la defensa dels drets humans.

A Menorca, l'encesa es farà en els talaiots i està previst que participin entre 15 i 20 talaiots en la zona de Llevant, mentre que a Eivissa encendran en una de les torres pròximes a la platja d'en Bossa i Formentera participarà amb un acte en el molí pròxim a Sant Francesc.

A Eivissa s'ha escollit la torre de la Sal Rossa per a l'encesa simbòlica aquest dissabte, evocant l'ús històric d'aquestes torres. L'acte, que serà obert al públic, tendrà lloc a partir de les 13 hores i consistirà en la lectura d'un manifest que s'acompanyarà del cant del 'Viatge a Ítaca' interpretat pel cantautor Joan Marí 'Morenu' . Aquesta iniciativa, a Eivissa, ha estat organitzada pel Departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, i la Direcció Insular de Transparència, Participació Ciutadana i Bon Govern.

"Una societat madura és una societat conscienciada en la reivindicació de la seua cultura i del seu patrimoni i amb els drets cap als iguals. Nosaltres ens volem afegir a aquesta reivindicació convidant tothom a fer aquest simbòlic viatge a Ítaca" ha declarat el conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas.

Per la seua banda, la directora insular de Transparència, Participació Ciutadana i Bon Govern, Gloria Santiago, ha convidat a eivissenques i eivissencs a assistir a aquest acte i "conèixer de ben a prop aquest element patrimonial que és la torre de la Sal Rossa i, alhora, participar en un acte en el qual ens reafirmem en reivindicar que la Mediterrània deixi de ser un cementiri i sigui novament un mar de pau". Santiago s'ha refermat en la necessitat de promoure "la cultura de la pau i els drets humans als païssos de la Mediterrània, de manera que mai ningú més hagi d'abandonar ca seua fugint de la guerra".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid