Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1997- Mor la militant independentista Mait Carrasco

Mor la militant independentista Mait Carrasco

09/09/1997 Tal dia com avui

El 9 de setembre de 1997 mor la militant independentista Mait Carrasco i Pastor després d'una llarga malaltia. Carrasco va militar activament a l'independentisme català, enquadrada al PSAN-p des de l'any 1974 i posteriorment a Independentistes del Països Catalans (IPC). A causa de la seva militància compromesa va patir la repressió policial de prop: el desembre de 1981 va ser detinguda junt a 23 militants independentistes de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Reus, Manresa i València, als quals se'ls va aplicar la "Llei Antiterrorista". Després de la seva detenció a les 3 de la matinada la seva filla de 12 anys Ariadna Papió i Carrasco es va quedar sola a casa durant unes hores.   Carrasco i altres independentistes va ser alliberats pocs dies després (menys Pere Bascompte i Jaume Llussà que van ingressar a presó).  Les detencions que el Mando Unico de la Lucha Antiterrorista (MULA) justificava acusant els detinguts d'estar “presumptament implicats en activitats terroristes" van ser unes de les primeres relacionades amb l’organització Terra Lliure.

El març del 1982 torna a ésser detinguda (i empresonada durant 6 setmanes), junt amb 5 militants més (les germanes Eva i Blanca Serra, Carles Castellanos, Ramon Pelegrí i la Teresa Lecha), tots acusats d“apologia de la rebelión” per portar una pancarta amb el lema “Independència” en una manifestació contra la LOAPA.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid