Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1983 Primer judici contra Terra Lliure: 9 anys de presó per Pere Bascompte

1983 Primer judici contra Terra Lliure: 9 anys de condemna per Pere Bascompte i vuit mesos per a Jaume Llussà

30/06/1983 Tal dia com avui

El 30 de juny i el 8 de juliol de 1983 es va celebrar el primer judici contra Terra Lliure, en què es van processar els veïns del Bages Pere Bascompte i Jaume Llussà. Bascompte va ser comdemnat a nou anys de presó i Llussà a vuit mesos. Tots dos havien estat jutjats acusats d'haver militat a Terra Lliure, i d'haver portat a terme el segrest i escarment de Federico Giménez Losantos, un dels signants del Manifest dels 2300.

Bascompte sortiria aviat de la presó a causa d'un error judicial, raó per la qual va haver de viure en situació de refugiat polític a la Catalunya Nord durant els anys posteriors i fins la prescripció d'aquesta i altres causes judicials.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid