Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#DemocraciavsTribunals
Una cinquantena d'entitats de Berga signen un manifest en suport amb la seva alcaldessa

Montse Venturós serà jutjada el proper dilluns a Manresa, la fiscalia li demana demana sis mesos d'inhabilitació i una multa de 540 euros  per no haver despenjat l'estelada del balcó de l'Ajuntament durant dos períodes electorals.

18/05/2018 Drets i Llibertats

Aquest dijous s'ha presentat la plataforma de suport a l'alcadessa de Berga Montse Venturós, Democràcia vs. Tribunals que aplega una cinquantena d'entitats de la ciutat. Durant la presentació, Venturós ha assegurat que  “El judici de dilluns serà de confrontació amb el jutge perquè creiem que no hem de col·laborar amb els tribunals de l’estat espanyol.”

La plataforma també ha impulsat el manifest En defensa dels nostres drets i llibertats i de la voluntat democràtica del poble de Berga on exigeixen que "finalitzi la persecució contra la nostra alcaldessa i contra el nostre poble". 

El manifest rebutja "a l’ús de la justícia per a perseguir idees polítiques legítimes com ho és l’independentisme. Una persecució judicial que pateixen prop de dues mil persones". També refusa "una possible inhabilitació de l’alcaldessa ja que entem que el que va fer no és més que donar compliment a la voluntat del poble berguedà, als nostres drets democràtics i llibertats com a poble".

Els primers actes que ha programat la plataforma són dues concentracions de suport a Montse Venturós. La primera serà dilluns 21 de maig a les deu del matí per acompanyar l'alcaldessa al judici, que està convocat a dos quarts d'onze. La segona concentració serà el mateix dilluns a les set del vespre a la plaça de Sant Pere de Berga.

El Ministeri Fiscal demana sis mesos d'inhabilitació i una multa de 540 euros per a l'alcaldessa de Berga per no haver despenjat l'estelada del balcó de l'Ajuntament durant dos períodes electorals: les eleccions del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015. Se li imputa un presumpte delicte de desobediència

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid