Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
L'Arnau absolt del cas la SCC a la UAB

"Celebrem la sentència absolutòria alhora que agraïm a totes aquelles persones que ens heu fet arribar la vostra solidaritat davant la repressió que patim"

05/05/2018 Drets i Llibertats

Aquest divendres s'ha conegut l'absolució de l'Arnau, que havia estat jutjat dijous a Cerdanyola. Amb aquesta sentència s'ha demostrat, que Societat Civil Catalana (SCC) només cercava "la persecució política indiscriminada d’aquells estudiants de l’Autònoma que ens considerem i ens reivindiquem com a independentistes i com a antifeixistes", segons han manifestat en un comunicat conjunt la Plataforma Antifeixista de la UAB i Alerta Solidària.

En la nota de premsa, assenyalen que "fa més d’un any, SCC va decidir denunciar a l’Arnau, un estudiant independentista i antifeixista de la Universitat Autònoma de Barcelona. La pressió judicial de SCC contra l’Arnau, ha estat desproporcionada des d’un principi, fins al punt d’intentar-lo acusar dels delictes de coaccions amb agreujant ideològic i de pertinença a organització criminal".

Afegeixen que "la sentència ens torna a demostrar fins a quin punt SCC menteix per poder dur a terme una neteja política i ideològica al campus de l’Autònoma amb l’objectiu d’empresonar els estudiants que assenyalem els vincles que SCC manté amb el feixisme i la presència de neonazis als seus actes, manifestacions i en especial en les carpes que organitzen a la UAB".

Recorden que aquest judici no és cap cas aïllat, i que actualment SCC segueix perseguint judicialment a 13 estudiants de la UAB pels qui demanen penes de presó, anys d’allunyament de la UAB i multes de més de 10 mil euros. Així com també fan memòria de la resta de casos que pateix el conjunt del moviment estudiantil de l’Autonoma, el cas dels 27iMés, la Pública a Judici i els Vaguistes del 8N de Sants, casos que demostren la repressió desmesurada que es pateix a la universitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid