Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#JOSÓCBELLREGUARD
Bellreguard es mobilitza en defensa de la llengua contra la imposició del castellà

El coordinador d'una de les entitats convocants, la Plataforma pel Dret a Decidir, Toni Infante, ha explicat que no entén la voluntat "d'imposició" del requeriment i ha manifestat que creu que el PP el que intenta és "tapar" els casos de corrupció i el canvi cap a un model social que no li agrada.

03/03/2018 Política

Centenars de persones s'han concentrat aquest divendres davant l'Ajuntament de Bellreguard (la Safor) per protestar contra el requeriment de la delegació del govern espanyol al País Valencià perquè el municipi retoli els senyals de trànsit també en castellà o almenys en castellà, ja que a hores d'ara només ho són en valencià.

Ho ha fet el mateix dia que finalitzava el termini concedit pel govern espanyol, veïns del municipi i representats d'associacions, partits polítics i sindicats han mostrat el seu rebuig al requeriment, defensant que aquest argumenta "un fals bilingüisme per intentar disfressar el model d'assimilació lingüística que volen imposar, no respectant la diversitat lingüística i cultural de l'estat espanyol", segons el manifest de la concentració.

Més d'una vintena d'entitats representatives de la societat civil valenciana han donat suport a la concentració a la concentració en defensa del valencià per exigir viure plenament en valencià als diferents pobles i comarques del País Valencià. La concentració ha anat acompanyada per les actuacions d'Al Tall, la Muixeranga de la Safor i la Colla de Dolçainer i Tabaleters de Bellreguard.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid