Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
14 detinguts en l'acció sorpresa a les portes del TSJC

S'havien encadenat al Palau de Justícia de Barcelona de manera pacífica i han desplegat una pancarta amb el lema ’23-F, aturem el cop d’Estat’. Al migdia s'ha fet una convocatòria davant de la comissaria dels Mossos a Les Corts per exigir la seva llibertat.

23/02/2018 Política

A primera hora del matí, una acció sorpresa convocada pels Comitès de Defensa de la República han bloquejat l’accés al Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) a Barcelona on desenes de persones s’han encadenat a les portes del Palau per denunciar la repressió de l’Estat. També s'ha desplegat una pancarta amb el lema 23-F, aturem el cop d’Estat. L'acció ha tingut el suport de nombroses persones que s'han sumat a la crida dels CDR.

La brigada mòbil dels Mossos ha desallotjat els manifestants, que no han ofert resistència. Cap a les nou del matí la policia ha tret les últimes persones que impedien l’accés a la seu judicial, i que s’havien encadenat literalment. La policia ha detingut 14 persones.

Paral·lament, les persones que s'ha sumat a la protesta s’han anat aplegant davant l’edifici, fora del cordó policial, i han tallat el carrer. Els concentrats corejaaven crits a favor de l’exmajor dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, demanaven la “llibertat dels presos polítics”, canten “els carrers seran sempre nostres”,  “resistència” i mostraven el seu suport a l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, refugiada a Suïssa.

Mentre, la policia demanava reiteradament als participants en la protesta que desbloquegin el carrer, però aquests deien que no marxarian fins que els detinguts fossin alliberats. Aleshores els han començat el desallotjament un a un i cap dos quarts d'onze la via ha quedat lliure.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid