Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1-0
Més de 2000 estudiants es concentren a la UAB en defensa del referèndum

Cridres a la Vaga General de David Fernàndez i Joan Giner. Crits com "Els carrers seran sempre nostres", matisats per Josep Maria Terricabras, tot dient que el Poder també serà nostre.

22/09/2017 Política

La plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha quedat petita aquest dijous en acte lúdic i reivindicatiu en defensa del referèndum, organitzat per Universitats per la República.

Durant més de dues hores amb castells, música, sobretot amb parlaments amb crides a favor de la independència, la república catalana y en contra “de la repressió” dels organismes judicials i policials de l’Estat. En aquesta línia ha comptat amb la participació de l’exdiputat al Parlament de la CUP, David Fernàndez; l’eurodiputat d’ERC, Josep Maria Terricabras, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, el diputat de Podem, Joan Giner, i la primera tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Cerdanyola, Elvira Vila.

“Hem d’anar començant a pensar en la vaga general política, aturar el país contra el cop d’estat”, ha clamat Fernàndez, que ha sigut seguit pel clam unànime de “vaga general” del públic. “Ells només tenen la por, nosaltres l’esperança i la il·lusió”, ha afirmat Fernàndez, que ha cridat a “buidar les aules” del país per sortir al carrer.

En la mateixa línia s’ha expressat Joan Giner, que ha fet una crida a sortir al carrer i aturar el país. “Reclamem una vaga general, parem-ho tot amb una vaga solidària i fraterna dient-li a Rajoy i a l’estat espanyol que no tenim por”, ha afirmat amb contundència Giner, que ha assegurat que davant de la “política de la por” l’Estat hi trobarà un poble “unit, fort i ferm”.

Neus Lloveras, per la seva part, ha recordat el compromís pel referèndum de més de 800 consistoris del 947 que conformen l’organisme: “això és una força molt important i compromesa”. Ha destacat un altre element molt important que ha generat el camí “cap a la república”: la diversitat. 

Per la seva banda, Josep Maria Terricabras ha reivindicat quina república volem en el camp universitari i davant de la situació que es trobem actualment ha dit que cal actuar amb "calma, serenitat i intel·ligència".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid