Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turquia es prepara per envair Síria on voldria exterminar els Kurds de Rojava
05/07/2017 Hemeroteca

La Turquia del “Sultà” Recep Tayyip Erdogan es prepara per atacar de forma massiva el Kurdistan de Síria, conegut com a Rojava, per evitar la creació d’un estat kurd a Síria.

En aquest cas, a més seria un acte d’agressió i la invasió il·legal d’un altre estat sobirà i hauria de ser perseguit qualsevol intervenció com a crim de guerra segons el dret internacional.

FA més d’una setmana que els militars turcs s’estan movent els seus tancs, vehicles blindats i artilleria a la ciutat Killis prop de la frontera amb Síria, i prop de la ciutat de Jarabulus, amb el pretext de la lluita contra els jihadistes de l’Isis, en una zona que no hi són presents des de fa algun temps.

El veritable objectiu de Turquia és atacar la ciutat de Afrin (Efrin), que es considera de fet la capital de Rojava, on els russos que es trobaven a la ciutat com a observadors han abandonat la ciutat declarant obertament que Turquia està a punt d’envair Síria i repetim que es tractaria d’una invasió.

Estem a les portes d’una nova guerra? Turquia, que és membre de l’OTAN, està envaint Síria sense cap raó, a part la ja tradicional turca de massacrar a la població kurda i per prevenir la formació d’un estat kurd només dins de Síria, ja que és clar que si Síria permet o concorda a una part del seu territori per esdevenir un estat kurd, això no ha de preocupar a les autoritats a Ankara.

La pregunta bé espontània: què farà Rússia?, permetrà a Turquia que envaeixi un estat amic? I si els russos ataquen les tropes turques a Síria, que farà l’OTAN? Turquia és membre de l’OTAN, però no podrà invocar l’article 5 del Tractat de l’Aliança Atlàntica de la defensa col·lectiva, per què Turquia serà clarament l’estat agressor.

Una cosa és certa: en aquesta conspiració internacional la veritable víctima és el poble kurd, ara molts indicadors ens diuen que Turquia vol fer amb els kurds allò que no va aconseguir que fessin els Jihadistes de l’ISIS.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid