Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
Poble Lliure demana als alcaldes de Reus i Tarragona que facin "un pas al costat" si no donen suport al Referèndum
05/07/2017 Política

Poble Lliure El Camp han demanat Carles Pellicer i Josep Fèlix Ballesteros, alcaldes de Reus i Tarragona respectivament que donin "resposta a la voluntat expressada majoritàriament a les urnes per la ciutadania de Reus i l’exhortem, si no està disposat a fer­ho, a fer un pas al costat per deixar que algú altre més disposat prengui el relleu.

Segons formació, dissabte passat, més de 500 alcaldes i alcaldesses del Principat van participar en l’acte de l’Associació de Municipis per la Independència per mostrar el seu compromís amb el Referèndum d’Autodeterminació que s’ha de celebrar el proper 1 d’octubre. Entre aquests alcaldes i alcaldesses no hi eren els de les dues ciutats més grans del Camp, Tarragona i Reus.

També comenta que de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, no se’n pot esperar altra cosa, atrapat com està per projectes esperpèntics com els jocs del Mediterrani del 2017 (ara 2018) o la urbanització de la Budellera, esquitxat pel cas Inipro i, tot plegat, sotmès a les vel·leïtats dels seus socis de govern municipal, PP i Unió. De fet, el mateix PSC portarà al proper ple de l’ajuntament de Tarragona una moció contra el Referèndum. "Malauradament, doncs, el compromís de l’alcalde de Tarragona amb la demofòbia és inqüestionable", remarca la formació.

Pel que fa a l’absència de Carles Pellicer a l’acte de l’AMI és diferent. De fet, Reus va ser representada a l’acte per la primera tinent d’alcalde, Montserrat Vilella, i la no­presència del mateix alcalde hauria quedat en anècdota si no fos pel context en què es produeix. Recordem que l’alcalde no ha signat el manifest de suport al Referèndum impulsat per l’AMI; o que, tot i estar
formalment adherida a l’AMI, Reus no paga la quota de l’associació; o que ni l’alcalde ni alguns altres regidors del PDECat s’han adherit a l’Assemblea d’Electes de Catalunya. És en aquest context que des de l’assemblea territorial de Poble Lliure al Camp hem fet palès el nostre malestar per la no assistència de l’alcalde Pellicer a l’acte de l’AMI i per la no
signatura, esperem que provisional, del manifest.
Per a la formació, "ha passat el temps dels dubtes i les dilacions. El poble català, i en particular la ciutadania de Reus, ha expressat de manera molt majoritària la seva voluntat de caminar cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació, i s’acosten mesos en què el compromís dels nostres representants polítics amb aquesta voluntat haurà de ser ferm i inequívoc. El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, dona mostres clares d’aquest compromís; tot just aquesta setmana ha destituït el conseller Baiget per mostrar dubtes sobre la celebració del Referèndum". Fet que l’assemblea territorial de Poble Lliure al Camp aplaudeix  aquest compromís i demana als alcaldes que se situïn per aquest camí i si no ho fan que facin un pas al costat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid