Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turisme massiu
"La nova llei turística no es planteja atenent la situació real d’emergència habitacional i ecològica que viuen les Illes"

Ho adverteix el GOB. També diu que "Negar-ho és una irresponsabilitat política que tendrà greus conseqüències, algunes de les quals ja són més que evidents especialment a Eivissa. El Govern, i no Consells i ajuntaments té la responsabilitat d’actuar en conseqüència".

18/07/2017 Territori

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB-Mallorca) ha emès un comunicat on crítica molt durament de la nova llei  turística que es debatrà avui al Consell.

Abverteix que La situació que es viu a les illes és d’emergència, habitacional i ecològica, per massificació turística. Des del GOB reclamam mesures contundents, no per continuar permetent créixer, ni que sigui amb condicions amb places turístiques, si no amb mesures que aturin en sec el creixement i comencin a revertir la situació cap al decreixement, ara concretament, i pel que es discutirà avui, sobre places turístiques en habitatges.

"Estam vivint una situació d'excepcionalitat alarmant pel que fa a la pressió turística que pateixen aquestes illes. Especulació desbocada, necessitat induïda de noves infrastructures (com per exemple la nova autopista Llucmajor-Campos o les dessaladores i depuradores finançades amb l’Impost de turisme sostenible) per donar abast a la gestió de la pressió humana sempre creixent, pressió extrema sobre els recursos naturals, manca de control sobre la legalitat dels usos desbocats i dels atemptats contra els nostres espais naturals, etc.", assegura el GOB

Considera que la situació turística està certament desbocada arreu de les Illes i concretament a Eivissa i Mallorca. "Totes les alarmes ambientals estan totalment disparades i la manca de control i sobirania sobre les portes d’entrada de visitants a les nostres illes ens aboca a una situació insostenible a tots els nivells", assegura.

Es partidària d'apostar per limitar, ja que remarca "és la única opció per evitar mals majors, molts d’ells ja presents i evidents com la emergència habitacional a Eivissa i Palma, o l’absència de recursos hídrics en quantitat i qualitat. I aquests límits comencen necessàriament per la limitació de les places turístiques que aquest territori pot oferir".

"decreixement turístic de places hoteleres sense excepcions per tipologia"

L'entitat es partidària de la moratòria absoluta de noves places turístiques a Ciutat i decreixement turístic de places hoteleres sense excepcions per tipologia, el famós 2x1 (per cada plaça que es vulgui donar d’alta, se n’han de donar dues de baixa) a la resta del territori.

Diu que el GOB, que "ha sol·licitat en reiterades ocasions una moratòria de noves llicències i noves autoritzacions d’ençà de l’anunci de la modificació de la Llei del Turisme de Carlos Delgado, així com la petició d’una dotació suficient per a la inspecció i control de tota la oferta il·legal, concentrada especialment en la comercialització turística de pisos (plurifamiliars) a Palma i una paralització i control de l’oferta dispersa dins sòl rústic, el gran oblidat del debat sobre la necessitat d’aturar la proliferació del lloguer turístic d’habitatges.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid