Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP-CC porta els conflictes d'interès de Ricard Calvo a l'Oficina Antifrau
29/06/2017 Política
Corrupció i frau El Govern fa els ulls grossos davant de la corrupció i el frau que assola el país
Gabriela Serra i Benet Salellas, diputats del Grup Parlamentari de la CUP-CC han denunciat davant l'Oficina Antifrau els possibles conflictes d'interessos del director de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, generats per la seva vinculació amb empreses que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit sobre el qual ara es troba prenent decisions.

L'actual director general Ricard Calvo i Pia ha estat segons el propi perfil que hi ha penjat al web de la Generalitat de Catalunya director adjunt i gerent d'una fundació de l'àmbit sobre el qual ara és responsable polític. Concretament i encara que no s'especifiqui en el web en Ricard Calvo ha estat gerent de la Fundació privada RESILIS que depèn en un 100% de PLATAFORMA EDUCATIVA i que té una important participació de FASI. Ricard Calvo ha tingut també responsabilitats a Plataforma Educativa com a tresorer i a FASI com a director adjunt.

D'altra banda, segons informacions aportades pel sindicat CGT del web de contractació pública de la Generalitat de Catalunya l'estructura composta per aquestes tres entitats estretament vinculades amb Ricard Calvo abans de ser director general hauria obtingut adjudicacions per valor de 98 milions d'euros per a gestionar centres de menors durant els propers vuit anys.

Cal afegir que, segons informacions periodístiques, importantíssimes sumes de diners públics s'haurien destinat a sufragar les despeses d'habitatge dels menors tutelats o acollits per aquestes fundacions serien destinats a pagar Lloguers per sobre del preu de mercat. A més, els beneficiaris d'aquests arrendaments serien entitats mercantils participades per les fundacions de tal manera que els diners públics no revertirien en cap moment en la finalitat concreta de l'adjudicació sinó que acabarien amb aquesta maniobra.

El grup parlamentari de la CUP-CC demana a l'Oficina Antifrau de Catalunya dues actuacions: d'una banda l'obertura d'una investigació a efectes d'avaluar la legalitat i l'adequació a dret d'aquestes dues actuacions vinculades a la DGAIA. I d'altra banda, la realització d'un estudi profund a partir d'aquest cas que assenyali els possibles conflictes d'interessos generats entre els responsables de l'administració i les entitats del tercer sector encara que no tinguin ànim de lucre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid