Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#NoAmaguiselCatalà
El Moviment Franjolí busca pintades en català a la Franja
01/06/2017 Llengua

El Moviment Franjolí per la Llengua ha fet una crida per documentar fotogràficament aquells cartells, pintades o murals que reivindiquen la llengua catalana a la Franja. Pot ser qualsevol tipus d'expressió que fomenti l'ús de la llengua catalana, la toponímia tradicional dels pobles o els lligams de la Franja amb la resta de territoris de catalanoparlants.

Existeixen gran quantitat de pintades, algunes amb molta història, arreu de les comarques de la Franja. Ara l'objectiu del Moviment Franjolí és compartir amb tothom aquestes manifestacions que posen de relleu el greuge que viu el català a la Franja, demanant l'oficialitat de la llengua o denunciant la imposició de la toponímia castellana.

Marta Canales, portaveu del Moviment Franjolí per la Llengua, destaca el caràcter reivindicatiu de les pintades i els tres eixos que solen abastar: l'oficialitat de la llengua i la seva dignificació social. "Acaben sent mostres de denúncia de la situació que vivim. Tant de bo un dia vegem aquestes pintades obsoletes perquè s'hagin atès les reivindicacions lingüístiques de la gent de la Franja", afegeix Canales.

De moment ja s'han rebut fotografies des de La Llitera. Qui també conegui algun punt del territori on es faci saber que la Franja és un territori catalanoparlant, pots fer arribar les teves fotografies al Moviment Franjolí a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #NoAmaguiselCatalà o enviant un correu a la direcció movimentfranjoli@gmail.com.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid