Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
estelades
Drets envia requeriments als organitzadors de la "Copa del Rei" per evitar que dissabte es requisin estelades

Els advocats de Drets han enviat requeriments al Ministeri de l’Interior, a la Delegació del Govern a Madrid i a la Real Federación Española de Futbol, responsables de la seguretat a l’estadi

25/05/2017 Drets i Llibertats
Estelades a final de la copa Estelades a final de la copa

El col·lectiu de juristes Drets ha presentat aquest dimecres diversos requeriments previs als organitzadors i responsables de la seguretat de la Final de la Copa del Rei de futbol que es disputarà dissabte a l’estadi Vicente Calderón entre el FC Barcelona i el Deportivo Alavés.

Amb aquesta acció, Drets vol evitar que es torni a repetir el lamentable episodi d’ara fa un any, quan la Delegada del Govern de Madrid, Concepción Dancausa, va donar l’ordre verbal de prohibir i incautar banderes estelades durant la final de la Copa del Rei. En aquella ocasió, Drets va actuar de seguida interposant un recurs al jutjat número 11 de Madrid i va aconseguir mesures cautelars que deixaven sense efecte la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid.

Avançant-se preventivament a possibles nous incidents, Drets ha enviat requeriment al Ministeri de l’Interior, a la Delegació del Govern a Madrid i a la Real Federación Española de Futbol, responsables de la seguretat a l’estadi, recordant que l’estelada és una bandera legal, reconeguda pel Parlament, que no està en cap cas prohibida a la llei que regula la presència de símbols en esdeveniments esportius ni tampoc recollida al manual de simbologia prohibida elaborat per la Comissió Antiviolència, i recorda que exhibir l’estelada s’empara en el dret fonamental de llibertat d’expressió i de llibertat ideològica dels aficionats.  

En el text del requeriments, Drets sol·licita que se cessi immediatament amb la persecució de les estelades en tots els esdeveniment esportius, donat que els cossos i forces de seguretat de l’Estat segueixen incautant-les i fins i tot expulsant els aficionats que les exhibeixen com va ser el cas de l’última final de la copa del Rei de Rugby celebrada a Valladolid. Els advocats els adverteixen que requisar estelades fins i tot podria ser constitutiu de delicte.

Durant aquests dies previs i tota la jornada de dissabte, els advocats de Drets estaran amatents que els drets dels aficionats no siguin vulnerats i actuaran judicialment, si es dóna el cas.

 Drets

 L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials. Les despeses derivades dels processos judicials les assumeixen gràcies a les campanyes de micromecenatge ciutadà.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid