estelades
Drets envia requeriments als organitzadors de la "Copa del Rei" per evitar que dissabte es requisin estelades

Els advocats de Drets han enviat requeriments al Ministeri de l’Interior, a la Delegació del Govern a Madrid i a la Real Federación Española de Futbol, responsables de la seguretat a l’estadi

25/05/2017 Drets i Llibertats
Estelades a final de la copa Estelades a final de la copa

El col·lectiu de juristes Drets ha presentat aquest dimecres diversos requeriments previs als organitzadors i responsables de la seguretat de la Final de la Copa del Rei de futbol que es disputarà dissabte a l’estadi Vicente Calderón entre el FC Barcelona i el Deportivo Alavés.

Amb aquesta acció, Drets vol evitar que es torni a repetir el lamentable episodi d’ara fa un any, quan la Delegada del Govern de Madrid, Concepción Dancausa, va donar l’ordre verbal de prohibir i incautar banderes estelades durant la final de la Copa del Rei. En aquella ocasió, Drets va actuar de seguida interposant un recurs al jutjat número 11 de Madrid i va aconseguir mesures cautelars que deixaven sense efecte la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid.

Avançant-se preventivament a possibles nous incidents, Drets ha enviat requeriment al Ministeri de l’Interior, a la Delegació del Govern a Madrid i a la Real Federación Española de Futbol, responsables de la seguretat a l’estadi, recordant que l’estelada és una bandera legal, reconeguda pel Parlament, que no està en cap cas prohibida a la llei que regula la presència de símbols en esdeveniments esportius ni tampoc recollida al manual de simbologia prohibida elaborat per la Comissió Antiviolència, i recorda que exhibir l’estelada s’empara en el dret fonamental de llibertat d’expressió i de llibertat ideològica dels aficionats.  

En el text del requeriments, Drets sol·licita que se cessi immediatament amb la persecució de les estelades en tots els esdeveniment esportius, donat que els cossos i forces de seguretat de l’Estat segueixen incautant-les i fins i tot expulsant els aficionats que les exhibeixen com va ser el cas de l’última final de la copa del Rei de Rugby celebrada a Valladolid. Els advocats els adverteixen que requisar estelades fins i tot podria ser constitutiu de delicte.

Durant aquests dies previs i tota la jornada de dissabte, els advocats de Drets estaran amatents que els drets dels aficionats no siguin vulnerats i actuaran judicialment, si es dóna el cas.

 Drets

 L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials. Les despeses derivades dels processos judicials les assumeixen gràcies a les campanyes de micromecenatge ciutadà.