Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
feixisme
Acte d'homenatge a les víctimes del bombardeig a Granollers

La Crida per Granollers-CUP instarà en el Ple de l'Ajuntament del 30 de maig a través d'una moció, que el consistori s'adhereixi al manifest «Bombes d’impunitat»

25/05/2017 Lema

El proper dimecres, 31 de maig a la Porxada a les 19:30h. l'Ateneu de Granollers, Arran, l'Assemblea Llibertària, Embat, CNT, i la Crida-CUP han organitzat un acte on es retrà homenatge a les víctimes del bombardeig a Granollers. L'acte, que serà acompanyat amb una actuació musical, comptarà amb la participació de Roland Daguerra, membre del grup promotor de la campanya Bombes d'impunitat.

"Acabar amb la impunitat i fer justícia és la millor garantia que els crims i atrocitats comeses no tornin a repetir-se mai més, enlloc i contra ningúNomés a través del Reconeixement, Reparació i Garantia de No Repetició farem possible un món millor. Mai és tard per a jutjar els bombardejos perquè els crims contra la humanitat ni prescriuen ni han de ser perdonats". Per aquest motiu el grup municipal de la Crida per Granollers-CUP instarà en el Ple de l'Ajuntament del 30 de maig a través d'una moció, que el consistori s'adhereixi al manifest «Bombes d’impunitat» i doni suport a les entitats que el subscriuen, que formuli, en col·laboració amb les associacions populars del territori, demandes concretes de rescabalament i que activi els propis serveis jurídics per estudiar possibles demandes.

Fa 79 anys Granollers va ser bombardejada pel feixisme europeu.

El 31 de maig de 1938 l'aviació italiana, aliada del nacional-catolicisme espanyol, va assassinar a la ciutat més de 200 persones. Només a Catalunya l’aviació nazi-feixista va atacar 181 pobles i ciutats, matant 5000 persones, ferint-ne desenes de milers, derruint edificis, escoles i fàbriques. 40 anys de dictadura i 39 d’amnèsia induïda han intentat esborrar de la memòria que l'aixecament militar fou l'instrument de la dreta tradicionalista per imposar la seva voluntat, esclafant un procés de transformació social conduit democràticament per una majoria.

Ni l’estat espanyol, hereu de la dictadura franquista, ni Itàlia, ni Alemanya, han assumit la responsabilitat de rescabalar simbòlicament i materialment la mort, el dolor i el terror causat. L'Ajuntament de Granollers tampoc ha denunciat, fins ara, als responsables dels bombardejos.


Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  4. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  5. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  6. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  7. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  8. Poble Lliure afirma que l’independentisme no té estratègia ni direcció política
  9. La Maternitat d’Elna
  10. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid