Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En relació a la recent publicació de “Xirinacs, el profetisme radical i no violent” escrita per Lluís Busquets i Grabulosa (2017), editada per Balasch Editor

La Junta directiva de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs manifesta, davant la publicació de “Xirinacs, el profetisme radical i no violent” escrita per Lluís Busquets i Grabulosa, i editada per Balasch Editor, les següents consideracions:

  • El Sr. Lluís Busquets i Grabulosa ha disposat de tots els materials necessaris: manuscrits,  fotogràfics, videogràfics, digitals que es troben a la Fundació per a realitzar el seu treball. La Fundació no ha exigit res (material, econòmic o personal) a canvi en el procés de la seva investigació, ans al contrari, li va oferir col·laboració, sense la qual, com ell mateix reconeix, aquest llibre no hauria pogut veure la llum.
  • Malgrat totes aquestes facilitats, el Sr. Lluís Busquets i Grabulosa no va contrastar amb els membres de la Fundació, aspectes importants per a la consecució de la biografia. Hem de constatar també que ens hem trobat el llibre ja publicat, sense intentar cap mena de consens amb els membres de la Fundació i, per tant, la responsabilitat del que hi ha aparegut és totalment seva.
  • La Junta directiva de la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs va mostrar, a la vista d’un document provisional que el Sr. Busquets va presentar, el seu desacord en cas de basar-se en dades no provades i de les quals no es té documentació fiable. Amb data 15 de novembre de 2013 es va comunicar, mitjançant correu electrònic, aquesta circumstància a l’escriptor.
  • Valorem positivament els passatges en què les llargues cites ens deixen sentir la paraula autèntica de Xirinacs.
  • Les aportacions personals o d’opinió que l’autor ha afegit, no poden oferir credibilitat.
  • En algunes ocasions, aquestes opinions no fundades, les quals sovint s’amaguen sota l’anonimat de la font, qüestionen la integritat moral de Lluís Maria Xirinacs i Damians, així com de persones properes i estimades.
  • Al llarg del llibre, no només hem trobat inexactituds, sinó que, en alguns moments, el relat es fa compatible amb una tergiversació de fets.
  • La Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs, hereva legal del seu llegat, s’esforça, gràcies  a diversos col·laboradors voluntaris, per mantenir viva i a l’abast de tothom l’obra i el pensament de Xirinacs. Per assolir aquestes finalitats disposa de diferents plataformes a Internet on es pot consultar el material autèntic en obert, sota la llicència CC.

Pàgina sobre la vida i obra de Lluís Maria Xirinacs: http://www.lluismariaxirinacs.cat/wp/

Blog de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs: xirinacs.cat/wp/

Grup d’investigació de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs: xirinacs.wordpress.com

Canal YouTube: Fundació Randa – Lluís Maria Xirinacs

Facebook: Fundació Randa – Lluís Maria Xirinacs

Google+: Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs

 

 La Junta directiva de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs 

10 d’abril de 2017

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid