Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a la justícia
La Plataforma per la Llengua denunciarà els obstacles que impedeixen l’ús del català a la justícia

Presentarà un informe en què descriu quin són els punts negres que fan impossible l’ús del català en aquest àmbit i anunciarà una nova campanya que vol ser un clam contundent contra la discriminació que pateix la nostra llengua

29/03/2017 Llengua

Aquest dijous, 30 de març, la Plataforma per la Llengua presentarà l’informe Quins són els obstacles que impedeixen l’ús del català a la justícia?, que exposa els principals motius pels que la nostra llengua es troba avui en una situació crítica i pràcticament invisible en l’àmbit judicial.

A partir d’aquest primer estudi, l’ONG del català també presentarà la campanya La Justícia, en català! que a partir d’aquest dijous permetrà que tota la ciutadania conegui en detall les discriminacions que pateix el català a la justícia i pugui exercir els seus drets lingüístics. En conseqüència, la campanya permetrà enviar una sentència als poders judicials de l’estat espanyol per demanar respecte a la llengua.

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, presentarà l’informe i la campanya acompanyat de Josep Cruanyes, representant del Consell de l’Advocacia de Catalunya, que aplega els catorze col·legis professionals, i de Gabriel Capilla, director del Centre d’Estudis Jurídics del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta presentació es farà dijous a la Sala de Columnes de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB, carrer Mallorca, 283), a dos quarts d’onze del matí.

En acabar la presentació, el president de l’ONG del català entregarà a la delegació del Govern espanyol una simulació de sentència que vol ser un clam contundent contra la discriminació que pateix el català en aquest àmbit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid