Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
politització de la justícia
Drets porta a l’ONU la politització de la justícia espanyola i la vulneració dels drets fonamentals dels catalans

Els juristes s’han adreçat al Relator especial sobre magistrats i advocats de les Nacions Unides, Diego García-Sayán, sumant-se així a la iniciativa de Jueces para la democràcia i Rights International Spain

20/03/2017 Política
Títol de la imatge Títol de la imatge

Drets s’ha volgut sumar des de Catalunya a la iniciativa de les organitzacions espanyoles Jueces para la Democracia i Rights International Spain, que han formulat fa poques setmanes una petició al relator especial sobre la independència de magistrats i advocats de l’Alt Comissionat de Drets Humans de l’ONU, Diego García-Sayán, perquè visiti l’Estat i comprovi la greu situació que pateix el poder judicial. Per Drets, la justícia espanyola està sota ingerència política permanent, no es respecta la separació de poders i en el cas català es vulneren els drets fonamentals dels ciutadans a l’hora d’acudir a la justícia, ja que degut a la situació política a Catalunya, s’usa un doble estàndard en funció de les idees de les persones jutjades.

En la denúncia que Drets ha presentat a la Comissió d’Arbitratge, que depèn de la Federació d’Associacions de la Premsa d’Espanya (FAPE), remarquen que ningú al programa va replicar a Inda i que ell en cap moment no s’ha retractat d’aquestes declaracions tot i saber el malestar que han creat tant a Catalunya com al País Basc.

Així doncs, Drets demana al relator de l’ONU que, en la seva visita oficial a l’Estat, inclogui també una visita a Barcelona per poder conèixer de primera mà la crítica situació que pateix la independència judicial a causa del procés democràtic que viu el país. Juntament amb la petició de visita, Drets ha fet arribar a l’ONU l’“Informe sobre la situació política i la violació dels drets fonamentals a Catalunya” que aquest mes de març van presentar 12 entitats catalanes: l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans, el CIEMEN, la Fundació Catalunya, la Fundació Congrés de Cultura Catalana, la Fundació Societat i Cultura, el PEN Club, l’ICEC (International Comission of European Citizens), l’ANC, el FOCIR (Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes), Sobirania i Justícia i la Plataforma pel Dret a Decidir, a més de Drets.

Drets

L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials. Les despeses derivades dels processos judicials les assumeixen gràcies a les campanyes de micromecenatge ciutadà.

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid