Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
judici polític
La CUP critica que els encausats pel 9-N no reconeguin la desobediència

Els anticapitalistes reclamen que es concreti ja la data de la consulta en el marc del Pacte Nacional pel Referèndum

07/02/2017 Política

La CUP no està d'acord amb l'estratègia de defensar de l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, que consisteix en desentendre’s de l’organització del procés participatiu que va acabar sent el 9-N. El diputat Albert Botran diu que en comptes de voler aprofitar l'escletxa que deixava el Tribunal Constitucional en no respondre el requeriment del govern demanant aclariments s’haurien d’haver basat en l”assumpció de responsabilitats polítiques i la desobediència a les prohibicions injustes’.

Segons el diputat anticapitalista, la CUP té dret a valorar l'estratègia de la defensa per la seva implicació en l'organització del 9N. Botran ha avisat que amb el futur referèndum d'autodeterminació caldrà desobeir la justícia espanyola. "Quan arribi el moment, no existirà cap escletxa possible i caldrà assumir que serà il·legal a ulls del TC", ha dit. La CUP considera que, tot i això, el referèndum estarà legitimat pel mandat popular de donar la veu a la gent.

D'altra banda, la CUP ha demanat que la data de la votació es fixi a través del Pacte Nacional pel Referèndum, fet que no veuen incompatible amb intentar el pacte amb l'estat. "A Escòcia va ser així: primer es va fixar la data i després va arribar l’acord amb l’Estat", ha explicat. 

El diputat ha fet autocrítica i ha admès que la campanya pel 'sí' fa tard. Per això, ha anunciat que, ben aviat, presentaran una campanya pròpia que sigui ‘engrescadora’, però que també participaran a la campanya unitària prevista per les entitats sobiranistes.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid